shutterstock.com
StoryEditor

Pijete počas dňa málo vody? Hrozia vám tieto zdravotné problémy!

06.11.2020, 14:30
Zdravie
Dodržujte pitný režim a nenechajte svoj organizmus vysychať. Aj napriek tomu, že o dôležitosti hydratácie počujeme tisíckrát, stane sa nám občas, že namiesto odporúčaných 2 litrov za 24 hodín, dáme telu svieži liter. To sa však musí okamžite zmeniť.

Riziko zdravotných problémov. Väčší prísun vody do tela znamená z dlhodobého hľadiska nižšie riziko výskytu ľadvinových kameňov, rakoviny hrubého čreva a infarktu.

Spomalenie metabolizmu. Rýchlosť metabolizmu je s prísunom tekutín veľmi zviazaný. S každou kvapkou sa stáva výkonnejší a rýchlejší a vy si tak môžete užívať spaľovanie kalórií, aj keď ste v kľude.

Zlá pracovná morálka. V inštitúte psychiatrie King College v Londýne, tím vedcov zistil, že spoločne s dehydratáciou dochádza aj k scvrkávaniu mozgu a následne aj k väčším problémom vyriešiť požadovanú úlohu. Stačí však dorovnať hladinu a váš mozog bude opäť fungovať na 100%.

Vráskavá koža. Rovnako ako sa bez prísunu scvrknú slivky, malé množstvo vody rovnako pôsobí aj na pleť. Naopak, dostatok tekutín sa pravidelne stará o vyplnenie jemných vrások a prirodzene oživí jas pleti.

Zlá nálada. Aj úsmev na tvári má vo veľkej miere na svedomí voda. Pomôžte si preto pohárom vody a z nervózneho jedinca sa premeňte na pozitívneho nadšenca.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 00:24