shutterstock.com
StoryEditor

Konečne dobré správy! Bojovníkovi Riškovi v utorok úspešne podali dlhoočakávaný liek

26.03.2020, 14:00
Zdravie
V utorok v dopoludňajších hodinách podrobili malého Riška zákroku, počas ktorého mu lekári v nemocnici v Budapešti podali liek Zolgensma.

Podľa viacerých medializovaných informácii je Riško stabilizovaný a rodičia veria, že všetko dobre dopadne a ich životy sa konečne zmenia k lepšiemu. Vzhľadom k tomu, že Riško prekonal päť zápalov pľúc, let do Ameriky nakoniec nebol možný, a tak lekári nakoniec museli tento zákrok zrealizovať v Budapešti. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Riško (@riskosma1),

Príbeh Riška už od samotného začiatku podporila bývala profesionálna tenistka Dominika Cibulková a taktiež hokejista Zdeno Chára. Na liek sa Riškovi poskladali aj všetci dobrí ľudia a na transparentnom účte sa po pár týždňoch objavila suma 2,8 milióna eur.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Dominika Cibulkova (@domicibulkova),

Balintovci svojou pokorou a odhodlanosťou ukázali Slovensku, že si podporu zaslúžia. Ešte pred začiatkom zbierky verejne vyhlásili, že ak sa im nepodarí vyzbierať potrebná suma na liek, všetko posunú ďalším rodinám, ktorým by peniaze zachránili život. Počas svojej vlastnej zbierky otvorili prostredníctvom Donors Fóra DMS bránu pre Alexa, Améliu a Alexeja, cez ktorú sa im podarilo vyzbierať milión eur. Ešte predtým, ako vycestovali do Budapešti, poslali deťom, ktoré takisto čakajú na podanie toho istého lieku, po 25 tisíc eur.

Riškovi rodičia sú už určite šťastní, že to všetko majú za sebou a môžu si konečne vydýchnuť. My vás, milí Balintovci, srdečne pozdravujeme a držíme vám palce. Nikdy na tento príbeh nezabudneme.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 11:19