shutterstock.com
StoryEditor

Toto je šesť spôsobov, ako zastaviť záchvat PANIKY

03.03.2020, 17:00
Zdravie
Občas to príde a zrazu na vás všetko padne. Aj tá najsilnejšia žena niekedy potrebuje vedieť, ako na to, aby nepodľahla panike. Máme pre vás prvú pomoc, aby ste sa vyhli blížiacemu sa kolapsu!

Cítite, že sa blíži záchvat úzkosti či paniky? Nemôžete si to dovoliť a chcete z každej situácie vyjsť s hlavou hore? Tak potom vám prinášame zoznam techník, ktoré vás v krízovej situácii môžu doslova zachrániť. Snáď si na jednu z nich v tom najhoršom spomeniete.

Hlboký nádych!

Klišé? Vôbec nie! Keď dokážete kontrolovane dýchať a sústrediť sa, dostanete čoskoro pod kontrolu aj svoj život. Potvrdí vám to desať z desiatich skúsených lektorov jogy. Vyskúšajte krátku meditáciu: nadýchnite sa a počítajte pri tom do štyroch, zadržte na sekundu dych a rovnaký čas vydychujte. Opakujte, až kým sa vám nepodarí upokojiť myseľ a váš tep sa upokojí.

Kamarát na telefón

Pomáha vám vyrozprávať sa z úzkostných stavov? Tak potom neváhajte a okamžite zavolajte kamoške. Povedzte jej, že ide o život, musíte jej povedať, čo sa práve stalo a chcete počuť, že to prežijete a bude dobre. Ak nedvíha, skúste kamošku číslo dva.

Rozchoďte to

Vytočil vás niekto tak, že sa vám krúti hlava a máte pocit, že odpadnete? Bojíte sa, že poviete alebo urobíte niečo, čo by ste mohli neskôr ľutovať? Ospravedlňte sa a odíďte z miestnosti. Ak sa dá, choďte sa prejsť von na vzduch, doslova to „rozchoďte“. Keď sa vrátite, pokúste sa reagovať s úsmevom, alebo radšej vôbec, aby ste získali čas a dokázali vhodne zareagovať.

Zahmkajte si!

Stres vás úplne paralyzuje, takže vašim cieľom je dostať sa zase do pohody. Zavrite oči a pokúste sa vydávať „hmmmmm“. Tento zvuk vytvorí vnútornú vibráciu, ktorá vám čoskoro navodí pocit pokoja a uvoľnenia.

Účinná MANTRA

Skúste si spomenúť: aké slovné spojenie vás dokáže povzbudiť? Hovorievala vám ho mama, otec či váš manžel alebo dobrá kamoška. Vždy vám to pomohlo zastaviť paniku? Tak to vyskúšajte sama. Povedzte si túto zázračnú formulku nahlas, niekoľkokrát za sebou a uvidíte, panika čoskoro odíde.

Trošku viac SEBALÁSKY

Viete, že vás čaká náročná sociálna situácia? Tak sa zastavte. A povedzte si, prečo ste úžasná, fantastická a prečo vás nasledujúce stretnutie nemôže rozhodiť. A ak aj áno, že to predsa nie je váš problém, lebo ste skvelá baba a zvládnete to, ako vždy.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
17. apríl 2024 22:44