shutterstock.com
StoryEditor

Keď sa nájdete v týchto bodoch, je to znamenie, že potrebujete okamžite pauzu

08.12.2019, 17:00
Zdravie
Ak spĺňate viac, ako polovicu bodov, mali by ste vyhľadať odborníka a naordinovať povinný odpočinok.

Búši vám srdce, zalieva vás pot

Ľudovo povedané, máte predinfarktové stavy. Ak sa to stáva často, vo vypätých situáciách ale aj mimo nich a srdce máte zdravé, môže to byť príznak extrémneho vyčerpania.

Nemôžete spať

Snažíte sa zaspať a nejde to. Ste unavená z celého dňa, no spánok neprichádza a vy ste z toho nervóznejšia a nervóznejšia a tým pádom na just nezaspíte! V hlave sa vám víria myšlienky, povinnosti, nesplnené úlohy... Nespavosť je ďalší a veľmi vážny príznak vyčerpania.

Ste chorľavá

Idete na doraz a potom z toho ochoriete. A takto to ide stále dokola. Musíte poľaviť, lebo jedného dňa ochoriete tak, že antibiotiká ani vitamíny stačiť nebudú.

Ste úzkostlivá

Bojíte sa, či zvládnete nakopenú prácu, bojíte sa, či sa bez vás nezrúti svet ak odídete na dovolenku, bojíte sa, že dcéru ste obliekli príliš naľahko...Ak máte obavy každý deň a zo všetkého, ovládla vás úzkosť. Potrebujete vypnúť. Poriadne!

Nervy máte na dranc

Vadí vám hluk, veľa ľudí. Niekto zvýši hlas a vás to znervózni, automaticky vypínate rádio. Čokoľvek vás vyvedie z miery, čokoľvek vás rozplače. Po deťoch doma kričíte za všetko a váš muž sa vám radšej vyhýba. Ste predráždená, potrebujete pokoj. A vyriešiť svoje problémy.

Uchyľujete sa k alkoholu

Vyslovene sa tešíte na každovečerný pohár (dva, tri...) vínka a stále častejšie ste pripitá a dávky alkoholu postupne zvyšujete. Takto sa z vás stane čoskoro alkoholička!

Bolieva vás hlava a krčná chrbtica

Krčná chrbtica je veľmi častým spúšťačom bolestí hlavy. Ľudovo sa povie, že v krčnej chrbtici sa zbiera stres a do veľkej miery je to pravda. Sedavý spôsob života, málo pohybu a veľa stresu - koho by z toho hlava nebolela? Ak sa k bolestiam krku a hlavy pridá aj tŕpnutie končatín, tak už je zle.

Máte už dlho zlú náladu

Ste melancholická, plačlivá, všetko vidíte v čiernych farbách a občas máte dni, kedy sa vám ani z postele nechce vyliezť. Ak to trvá už viac ako týždeň, môže ísť už o depresiu...

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 18:57