shutterstock
StoryEditor

Trápia vás čierne bodky? Zbavte sa ich už navždy jednoduchým trikom!

08.12.2019, 08:30
Zdravie
Netrápia len tínedžerov. Vedia narobiť problémy aj dospelým, ktorí majú od puberty poriadne ďaleko. Ako ich doslova "vyzmizikovať"?

Drobné čierne bodky si nevyberajú. Môžu sa objaviť u kohokoľvek, najčastejšie na nose, pričom sa môžu rozšíriť na celú tvár. Sú dôsledkom nedostatočného čistenia pleti, hormonálnych výkyvov, ale aj používania nevhodnej kozmetiky. Kožný maz, odumreté kožné bunky vplyvom pôsobenia kyslíka sčernejú a výsledkom sú upchaté póry pokožky.

Návod, ako si vyrobiť zázračnú masku


Ak ste už otrávené čiernymi bodkami na tvári, s ktorými prehrávate boj, stavte na nasledujúci recept. Tentokrát nebudete musieť siahnuť do peňaženky a obiehať obchody s kozmetickými prípravkami. Postačia vám ingrediencie z kuchyne ako píše healthylifevision.com.

Budete potrebovať:

  • 1/2 lyžičky medu
  • 1 lyžičku olivového oleja
  • 1 lyžičku sódy bikarbóny

Nebojte sa siahnuť po mede. Má totiž protizápalové účinky, dokáže zmierniť zápal a tým zlepšiť stav aknóznej pleti. To, že začne účinkovať zistíte po jeho nanesení na tvár. Pleť bude jemná a vláčna. Málokto vie, že olivový olej je dobrý práve na zníženie čiernych bodiek a akné. A to už ani nie je reč o tom, ako hydratuje pleť. Zázračná je aj sóda bikarbóna, ktorá odstraňuje z tváre nadbytočný maz a postará sa taktiež o likvidáciu odumretých buniek.

Dôkladne zmiešajte všetky ingrediencie. Zmes aplikujte na vyčistenú tvár a nechajte pôsobiť 10-15 minút. Opláchnite vlažnou vodou. Pre čo najlepší efekt opakujte procedúru raz týždenne. Budete prekvapené výsledkom. Pokožku budete mať rozjasnenú, zdravšiu a čo je najlepšie, bez čiernych bodiek. Túto masku sme vyskúšali na vlastnej koži a potvrdzujeme, že už po prvom nanesení neboli čierne bodky takmer vidieť. Právom možno označiť tento recept za zázračný. Stojí za vyskúšanie. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 22:30