shutterstock.com
StoryEditor

Šťastní a optimistickí ľudia málokedy trpia alergiou, tvrdí ajurvédska lekárka

17.10.2019, 19:00
Zdravie
Dcéra našej kolegyne Silvie roky trpela alergiou. Celé jarné obdobie prekašľala, z domu sa nemohla pohnúť bez vreckovky. Pomohla jej až alternatívna medicína.

Pozná to dôverne každý alergik – alergia život významne obmedzuje a je jedno, či sa jedná peľovú alebo potravinovú. Ak zhrešíme zakázaným jedlom, svrbí nás celé telo. Na jar sme radšej doma, aby sme si z vône trávi oči nevyslzili...V ambulancii dostanete štandardné lieky a nikto sa s vami príliš nezaoberá...Ak chcete ísť inou cestou, čítajte ďalej!

Oľga Olexová, ajurvédska lekárka

Príčina alergie? Podľa nej je za tým naša nevedomosť o vhodnej strave o nás. Odklonili sme sa od prírody, nepočúvame náš biorytmus. Ignorujeme sezónnosť v správaní aj v stravovaní. Za každú chybu potom dostaneme blokovú pokutu vo forme ochorenia, resp. alergie.

Ako sa lieči? Ajurvédsky lekár zistí príčinu nerovnováhy v tele a ukáže cestu, ako ju riešiť. Dokáže si poradiť s každým druhom alergie.

Ako ju nedostať? Najdôležitejšia je individuálna strava. Ajurvéda hlása, že sme to, čo jeme. Jedlo považuje za mocný nástroj, ktorým môžeme harmonizovať a pôsobiť preventívne na celý organizmus.

Čo by ste ešte mali vedieť? Dôležité je starať sa o dobré trávenie, harmóniu vzťahov a trávenia. Dieťa, ktoré žije v dusnom prostredí sa nevylieči iba inhalačnou liečbou. Šťastní, spokojní a optimistickí ľudia málokedy dostanú alergiu. Chorí žijú vo vystresovanom a chorom prostredí. 

Miriam Partlová, homeopatka

Príčina alergie: Zápal čreva. Práve črevo je sídlom imunity a práve jeho čistota môže rozhodnúť o jeho zdraví. „Alergiu nepovažujem za dedičné ochorenie, ale také, ktoré si môžeme vybudovať zlou stravou a stresom,“ hovorí Miriam Partlová.

Ako sa lieči? V homeopatickej diagnostike je ťažké nájsť presný liek. Lieči sa na princípe podobného s podobným. Záleží na celkovom zdravotnom stave a dĺžke trvania ochorenia.

Ako ju nedostať? Prevenciou je aktívny pohyb, pitný režim, vylúčenie cukrov, mliečnych výrobkov a bielej múky. Rovnako je dôležité kupovať kvalitné potraviny z nášho okolia.

Čo by ste ešte mali vedieť? „Všetko sa začína v našej hlave. Choroba je stav našej mysle a telo ju len odráža. Umožňuje nám vidieť, čo robíme sami proti sebe, aby sme to mohli zmeniť a žiť tak zdravší a šťastnejší život,“ uzatvára.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 00:36