shutterstock.com
StoryEditor

Chcete aspoň o trochu zastaviť starnutie? Skúste týchto sedem krokov

07.08.2019, 19:00
Zdravie
Ono sa dá, hoci to môže znieť neuveriteľne. Skúste to, a urobte veku škrt cez rozpočet!

Stojte na jednej nohe

Ako dlho vydržíte stáť na jednej nohe? Počítajte sekundy. Zvládnete to len chvíľu? Cvičte každý deň, ale opatrne. Trénujete tak svaly na chrbte, bruchu a na nohách. Budete sa cítiť sebaistejšie a výrazne sa u vás zníži riziko pádu.

Buďte s priateľmi

Jedna austrálska štúdia ukazuje, že dobrí priatelia zvyšujú priemerný vek až o 22 percent. Dôverné rozhovory a spoločný smiech posilňujú psychiku a imunitný systém. Takže si na priateľov spravte čas.

Pite kávu

Káva výrazne znižuje riziko problémov so srdcom, ochorení dýchacích ciest, diabetu, alebo opakovaných infekcií. No, pozor, platí to iba vtedy, ak ju pijete bez cukru a smotany.

Bozkávajte sa

Je známe, že ten, kto sa viac bozkáva, žije dlhšie. Pri bozkávaní sa, telo produkuje hormóny šťastia, ktoré pôsobia proti starnutiu. A každý bozk navyše posilňuje vašu obranyschopnosť.

Odpúšťajte

Ak odpustíte iným ľuďom, získate vnútorný pokoj. Ten je potrebný preto, aby ste mohli naplno čeliť výzvam života. Zlosť stojí organizmus veľa energie a skracuje tak život.

Jazdite na bicykli

Jazda na bicykli trénuje vytrvalosť a pritom je šetrná k vašim kĺbom. Optimum je 30 minút trikrát do týždňa. Keď budete šliapať do pedálov ešte s niekým, bude to zábavnejšie.

Jedzte banány

Zjedzte denne dva až tri banány. Každý banán obsahuje 0,4 gramu draslíka, čo je polovica jeho dennej dávky. Draslík znižuje krvný tlak, chráni pred infarktom a mozgovou príhodou.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 12:53