pexels
StoryEditor

Čas, v ktorom sa v noci budíte, prezrádza veľa. Pozrite sa, čo hovorí o vašom emocionálnom stave

21.01.2022, 19:30
Zdravie
Nedá sa vám zaspať a spíte málo? Prieskumy ukazujú, že až 60% populácie má problémy so spánkom. To, v akom konkrétnom čase sa uprostred noci zobudíte, dokáže prezradiť veľa, a preto by ste to nemali ignorovať. Pozrite sa, čo hovorí konkrétny čas o vašom emocionálnom stave.

Problémy so zaspávaním medzi 21:00 a 22:00

Ak máte problém zaspať v tomto čase, tak je pravdepodobné, že si prechádzate stresom. Áno, každému sa občas stane, že pri zaspávaní myslí na desať vecí, ktoré musí na druhý deň spraviť, ale nemalo by to tak byť. Keď si večer ľahnete, aby ste si konečne oddýchli, myšlienky by nemali zahlcovať vašu myseľ, pretože vám bránia v plnohodnotnom odpočinku. Najlepším liekom, ktorý odborníci odporúčajú, je meditácia. Tá totiž umožňuje vášmu telu vstúpiť do stavu pokoja a vyrovnanosti, čo vám pomôže uvoľniť sa po stresujúcom dni. Nemusíte sa však stať profesionálnym guru, ale úplne stačí, ak si pred spaním pustíte upokojujúcu hudbu. Pomôže vám to spomaliť mozgovú aktivitu a srdcový tep.

Vstávanie medzi 23:00 a 1:00

Odborníci tvrdia, že toto časové obdobie sa pripisuje žlčníku, ktorý je súčasťou toho, čo riadi naše emócie. Prečo sa teda budíme v čase medzi 23:00 a 1:00? Prežívate emocionálne sklamanie, ktoré sa dá vyriešiť práve zdravým vášho žlčníka. Ten, je zodpovedný za vášeň pre život, konanie a asertivitu. Keď bude vyrovnaný žlčník, vy sa môžete cítiť šťastní a spokojní. Ak však pociťujete nedostatok vášne, máte problémy s rozhodovaním alebo sa niečoho bojíte, váš žlčník nie je v poriadku. Tento problém môžete vyriešiť tak, že si pred spaním uvaríte mätový, malinový alebo lipový čaj. Po jeho pravidelnom užívaní sa dokážete zbaviť emocionálneho sklamania a zlepšiť celkový spánok.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 00:53