jablko
Zdroj: pexels.com

Alergici, pozor! Rýchly trik, ako neopuchnúť po jablku

Denisa Badalová 27.02.2019, 10:19 Zdravie
Zbožňujete jablká, ale ste na ne alergickí? Poradíme vám jednoduchý a rýchly spôsob, ako predísť nepríjemnému brneniu a opuchom.

Stačí, keď jablká pred konzumáciou dôkladne umyte, zbavíte šupky a jadierok a mierne tepelne upravíte.

Odporúčame chvíľu podusiť, zapiecť pri nízkej teplote alebo ich sparte.

Bielkoviny, chémia v šupke a v jadierkach, na ktoré reagujete alergiou, sú takto odstránené. A keďže tepelná úprava narúša komplexnú formu cukrov, sú aj ľahšie stráviteľné.

Horúce novinky

Nechajte si posielať emailom prehľad horúcich noviniek, nových trendov a chutných receptov.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.