reštauráciapinterest.com
StoryEditor

Beriete si reštauračné jedlo v plastových krabičkách domov? Po prečítaní článku si to rozmyslíte

16.01.2019, 13:46
Zdravie
Návšteva reštaurácie je vždy veľmi príjemným zážitkom. Ale čo s nedojedeným jedlom? Necháme si ho zabaliť domov. Väčšina podnikov používa na balenie jednorázové polyesterové krabičky, ktoré však obsahujú skryté nebezpečenstvo pre vaše zdravie. Tieto krabičky totiž môžu do jedla vypúšťať škodlivé toxíny.

Vyznávači reštauračného jedla pravdepodobne zostanú sklamaní. Niektoré jednorázové krabičky, obsahujú zdraviu nebezpečné látky. Tie sa najmä pri vyšších teplotách uvoľňujú v menších dávkach do jedla.

Viete, že všetky polyesterové krabičky sú určené len na krátkodobé použitie? Podľa hygienikov by v nich nemalo byť jedlo uložené viac ako 4 hodiny.

Obaly pre nás predstavujú ďalšie nebezpečie. Obzvlášť, ak ste si jedlo ohrievali ešte v mikrovlnke. Týmto spôsob hazardujete so svojím zdravím.

Držte sa toho, ak si chcete jedlo ohriať, radšej si ho preložte z krabice na tanier.

Podľa vedcov z americkej Univerzity Georga Washingtona obsahujú tieto obaly nebezpečné látky, ktoré môžu narušiť nás hormonálny systém, spôsobiť astmu alebo dokonca ovplyvniť plodnosť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 23:06