pinterest.com
StoryEditor

Zázračná kokosová voda: Prečo by sme ju mali piť?

10.09.2018, 13:56
Zdravie
Rituál, kedy vám predajca odsekne mačetou špičku kokosu a dá do nej slamku asi na Slovensku nezažijeme, ale aj tak si môžete kokosovú vodu dopriať.

Ochutnali ste už niekedy kokosovú vodu, nad ktorej účinkami sa rozplýva nejedna holywoodska celebrita? Prečo je vlastne okolo tejto tekutiny, zo stredu mladých zelených kokosov, také haló? Pozreli sme sa mu na zúbok a prinášame vám niekoľko dôvodov, ktoré vás presvedčia.

Kokosová voda je už dlhé roky populárna v tropických krajinách, teraz sa však rozšírila aj do našich končín. Najčastejšie ju zoženiete v plechovkách, a keď budete mať šťastie, tak ju môžete piť priamo z mladého zeleného kokosu. Vďaka svojim účinkom je využívaná ako prírodný energetický nápoj, ktorý na rozdiel od iných nemá negatívny vplyv na trávenie a má menší obsah kalórií.

Má nízky, takmer nulový obsah tukov, sacharidov, neobsahuje umele farbivá, konzervačné látky ani sladidlá. Naopak sa môže pochváliť obsahom draslíku, železa, vitamínu C a ďalších minerálnych látok alebo enzýmu. Práve vďaka tomu pripisujú kokosovej vode detoxikačné účinky. Okrem toho má vraj anti-age účinky a pomáha zrýchľovať metabolizmus, teda pomáha s chudnutím.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 14:11