pexels.com
StoryEditor

Chcete sa vyspať doružova? Vyhnite sa týmto chybám

04.09.2018, 15:02
Zdravie
Hádžete so sebou v posteli ako ryba na suchu, už za dve hodiny vzdycháte, budíte sa v noci a neviete sa vyspať do rána? Možno robíte tieto chyby.

Dávate si cez deň svojich 20 minút

Aj napriek tomu, že odborníci poobedný spánok často odporúčajú, v niektorých prípadoch sa potom ale nedarí zaspať večer. Z hľadiska spánkovej hygieny, zvlášť, keď sa vyskytujú poruchy spánku, nie je krátky denný spánok vhodné, pretože môže zhoršiť večerné zaspávanie.

Nedávate si pozor na čas

Niekedy idete spať o deviatej, inokedy o polnoci. Je to zásadná chyba. Jednou zo zásad spánkovej hygieny je, že by sme mali ísť spať v tú istú dobu, a tým organizmus načasovať na spánok. Až sedem dní trvá, kým sa prispôsobíme novému spánkovému režimu.

Prevaľujete sa

Ležíte, pozeráte do stropu, ovečiek ste už napočítali dvesto a stále nič. Miesto spánku dve hodiny prevaľovania z boku na bok .... Zdvihnite sa z postele a odíďte inam. Kľudne si chvíľu čítajte a vráťte sa do postele až vtedy, keď máte pocit, že zaspávate.

Vyspávate cez víkend

Tešíte sa na víkend, že nebudete musieť vstávať do práce a konečne sa vyspíte? Lenže dlhé vyspávanie telu škodí a môže vám to poriadne rozhodiť biologické hodiny. Ak teda vstávate do práce o 6:30 a nedeľu spávate do 11:00, nájdite kompromis a posuňte čas na prebúdzanie medzi ôsmou a pól deviatou.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 02:47