Ilustračné fotopixabay.com
StoryEditor

5 geniálnych babských rád pre vaše zdravie

15.01.2018, 10:14
Zdravie
Vybrali sme pre vás 5 skvelých rád, ktoré vás zbavia zimných prechladnutí.

Cesnak – prírodné antibiotikum

Výrazný aromatický cesnak má neuveriteľné vlastnosti – dezinfekčné a protizápalové. Pôsobí ako prírodné antibiotikum a neničí črevnú mikroflóru. V zimnom období sa odporúča piť nápoj z niekoľkých strúčikov cesnaku a citrónu. Ak je to na vás veľa, odporúčame cesnak pridávať do jedla, napríklad do polievok a šalátov.

cesnak Ilustračné foto unsplash.com

Kurkuma – posilňuje

Krásne žlté a voňavé korenie skvele chutí, má protizápalové a povzbudzujúce účinky. Vyskúšajte latté z kurkumy. Tento nápoj vás zahreje a pozitívne ovplyvní aj vaše trávenie.

kurkuma Ilustračné foto unsplash.com

Kokosový olej – prečistí

Upozorňujeme, že tento olejový „trik“ nezvládne každý. Ráno hneď po prebudení si dajte do úst lyžičku kvalitného bio kokosového oleja. Neprehĺtajte ho, iba ho cmúľajte 20 minút a potom vypľujte. Olej zmení konzistenciu a pritiahne na seba všetko škodlivé. Pomáha pri prechladnutí a tiež je to prírodná cesta na bielenie zubov.

kokosový olej Ilustračné foto pixabay.com

Chilli – ostrá pomoc pri prechladnutí

Veľmi pikantný čaj z chilli je pre odvážne. Nakrájajte čerstvú papričku a zalejte ju vriacou vodou. Nechajte ju chvíľu lúhovať a potom preceďte. Pre zjemnenie chuti môžete pridať lyžičku medu. Tento nápoj nemusí vyhovovať každému, pretože je skutočne ostrý. Ak máte citlivý žalúdok, môžete cítiť podráždenie. Preto odporúčam piť chilli čaj až po jedle.

chilli Ilustračné foto pixabay.com

Zázvor – zázračný liečiteľ

Zázvor určite poznáte. Dalo by sa povedať, že táto plodina je nadopovaná látkami prospešnými pre ľudské telo. Zázvorový čaj vám preukáže skvelú službu pri prechladnutí. Dajte však pozor! Denná dávka tohto koreňa by nemala presiahnuť 1 gram v sušenej podobe a 4 gramy v čerstvom stave.

citrón. zázvor, zdravie Ilustračné foto pixabay.com

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 18:26