pexels.com
StoryEditor

Ako je možné, že z kokosového oleja sa chudne?

10.08.2017, 10:30
Zdravie
Tuk z ktorého sa chudne? Znie vám to ako hlúposť? Je to naozaj tak, kokosový olej je superpotravina, ktorá zaháňa hlad a zrýchľuje trávenie. Doprajte si z neho za lyžicu každé ráno!

Hovorí sa, že keby ste ocitli na opustenom ostrove, dlhú dobu by ste prežili len na kokosových orechoch. Prečo je to tak? Obsahujú všetky základné látky, vitamíny, bielkoviny, enzýmy ale hlavne nasýtené kyseliny potrebné na fungovanie organizmu. Práve nasýtené mastné kyseliny so stredne dlhým reťazcom (MCFA) sú to, čo urýchľuje prechod organizmu na tukový metabolizmus – teda proces, kedy sa nespaľujú cukry ale tuky. Kokosový olej je teda využívaný najmä na oblasti, z ktorej sa chudne najťažšie a teda oblasť brucha. Ako to, že sa z neho nepriberá? MCFA sú telom spracovávané už v ústach, pretože nepotrebujú na štiepenie pankreatické šťavy. Nasýtené mastné kyseliny so stredne dlhým reťazcom si na trávenie vystačia s telesnými tekutinami. Ich kompletný rozklad prebehne už v žalúdku! Neusadí sa preto a jeho kalórie telu poskytnú okamžitú energiu. Zaujímavý je aj v tom, že potláča chuť na jedlo. Máme to v redakcii odskúšané a naozaj to funguje! Ak máte tendenciu k večernému prejedaniu, dajte si za lyžicu kvalitného kokosového oleja a uvidíte, že vás tieto chúťky prejdú.

O účinkoch oleja na pleť a vlasy snáď nemusíte písať, pripomenieme asi len to, že je výborný najmä po opaľovaní (na opaľovanie nie, nemá takmer žiaden SPF) a je perfektný proti striám, takže sa s ním pokojne môžete natierať aj počas tehotenstva.

Taktiež obsahuje antibakteriálne a antivírusové látky, takže je super aj ako prevencia proti chorobám v chrípkovom období. Doprajte si za lyžicu kvalitného panenského oleja každé ráno do jogurtu a večer proti hladu a vysnívaná štíhla postava na vás nenechá dlho čakať.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 22:11