pexels.com
StoryEditor

S partnerom si musíte byť rovnocenní a rešpektovať sa. Pokiaľ TOTO vo vzťahu chýba, skôr či neskôr sa zosype

20.09.2021, 17:00
Vzťahy
Toto by nemalo vo vzťahu chýbať ani náhodou. Prečo nefunguje vzťah bez rešpektu a úcty?

REŠPEKT AKO JEDEN ZO ZÁKLADOV

Rešpekt a úcta je jeden zo základov fungujúceho a šťastného partnerského vzťahu. Láska znamená dôveru, empatiu, podporu, pochopenie, rešpekt, toleranciu a v neposlednom rade silné spojenie dvoch ľudí, ktorí bezpodmienečne a čisto milujú jeden druhého. Rešpekt a úcta by preto vo vzťahu nemali nikdy chýbať, sú to kľúčové veci, bez ktorých by partnerský život jednoducho neexistoval. 

Každý vo vzťahu by mal vedieť, kde sú hranice, že musí svojho partnera rešpektovať a za každú cenu mať k nemu úctu. Nikto z dvojice by nemal mať na vrch, vo vzťahu musíte byť rovnocenní a vždy spravodliví. Na toto sa viaže aj dôležitosť kompromisu, bez ktorého nie je vzťah vzťahom. Kompromis nie je o tom prispôsobovať sa neustále niekomu a riadiť svoj život podľa niekoho druhého, ale o tom, že nie sme sebeckí a záleží nám na tom druhom a na jeho pohodlí a šťastí. To, že ste s partnerom spolu neznamená, že musíte automaticky milovať každú jednú vec, ktorú miluje váš partner.

No ak vám na niekom skutočne záleží, budete robiť všetko pre to, aby sa cítil dobre a budete ochotní robiť to, čo robí jeho šťastného a naopak, aj keď to zrovna váš šálok kávy nie je. Záleží vám na tom a je vám najprednejšie to, aby bol váš partner šťastný a to je najviac. Koniec koncov si k tomu nájdete aj tak vzťah, pretože to miluje váš partner, obľúbite si to aj vy. Vzájomný rešpekt medzi partnermi je pre úspešnosť vzťahu rozhodujúci. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 09:07