pixabay.com
StoryEditor

10 signálov, že je váš vzťah v koncoch

26.04.2017, 19:00
Vzťahy
Aby ste to mali čierne na bielom. Že tento chlapík je naozaj minulosťou. Že sme tu príliš krátko na to, aby sme sa uspokojili s tým, čo nie je pre nás najlepšie. Chybu totiž urobiť môžeme, ale prečo ju neodstrániť, kým je čas?

Na čo držať niečo umelo a nasilu? Niečo, čo už dávno nemá budúcnosť a zbytočne vám kradne mesiace, či roky vášho života? Veď to už okolo zmyslu ani len neutekalo a život máte len jeden. Prečítajte si týchto desať signálov, že váš vzťah naozaj končí, len ste si to ešte sama pred sebou nepriznala. A je zrejme najvyšší čas to urobiť!

1. Máte sex, nemilujete sa
A celý ten akt je chladný, rutinný, vaše telá sa pohybujú automaticky a vy nechápete, ako ste sa niekedy pri tom dokázali smiať, rozprávať, pozerať si do očí. Väčšinou sa na sex zmôžete, keď máte niečo vypité, triezvi by ste to už nedalo a trvá to veľmi krátko. Tak krátko, že postupne túto milú činnosť začnete vynechávať úplne.

2. Humor ostal v praveku
Kedysi ste mali svoje interné fóry, na ktorých ste sa dokázali smiať aj v spoločnosti iných ľudí, však? Radi ste pozerali ľahké filmy, ktoré vás zabávali a pri ktorých ste si dali víno so syrom, sem-tam ste DVD stopli, aby ste sa mohli pomilovať. Nič také sa už nedeje. Vy sa totiž riadne ani nerozprávate, kdeže ešte smiať sa spolu. A to platí aj o ostatných veciach, ktoré ste na ňom vždy milovali. To, že sa z času na čas postavil ku sporáku a vyčaroval večeru, alebo to, že vás posadil do auta a zobral vás na výlet do lesa. Keby aj niečo také urobil, asi by sa to skončilo trápne, ste od seba mentálne príliš ďaleko a vlastne by ste sa spolu NUDILI.

3. Keď urobí chybu, neospravedlní sa
Mešká. Zabudne na rodinnú oslavu a dá prednosť squashovému turnaju. Keď navaríte, nedá si, povie, že jedol vonku alebo v robote. Keď ho poprosíte, aby niečo kúpil, neurobí to. Pri príchode domov mlčí, zapne telku alebo počítač, robí si svoje, akoby nebýval s VAMI, ale sám. To je všetko v poriadku, stane sa. Ale on nevykazuje žiadne známky ľútosti a nevysloví prepáč ani zo slušnosti. Necíti to tak. Nemá potrebu byť s vami za dobre. Ak mu aj poviete, že sa vám jeho správanie nepáči, jeho reakcia sa vám nebude páčiť ešte viac. Je mu to totiž celkom jedno.

4. Nepýta sa na to, ako trávite svoj čas
Vašim úplne prirodzeným zvykom bolo, že ste vedeli, čo robí ten druhý. V ktoromkoľvek dennom čase. Dnes netušíte, kde trávi hodiny po práci, čo má v práci nové, a on sa nepýta, kde ste boli, ak sa vrátite neskôr. Nepoviete mu o filme, ktorý ste s kamoškou videli v kine, a ani o tom, že vám na jeho šťastnom konci prišlo trochu smutno z toho, kam ste to dotiahli vy dvaja. Ale myknete plecom. Mal by sa snažiť on. Aj keď, pri tej predstave sa vám na pokožke vyhodí ekzém.

5. Keď ste chorá, neurobí vám čaj
Iste, povie vám, aby ste sa liečili a ostali doma, ale neurobí nič, aby vám chorobu uľahčil. Ani čaj, ani toasty, z práce príde bez slepačieho vývaru z neďalekej reštaurácie. A spí na gauči. Aby sa nenakazil.

6. Vy sa cítite pod psa (aj sa tak správate)
Máte sivastú pokožku, vrásky, málo sa usmievate, a čo je najhoršie, keď vám kamoška, kolegyňa alebo sestra nadšene rozpráva o svojom partnerovi, vyslovujete vety typu: „Ešte si to uži, nebude to také dobré večne.“ Alebo: „Ja by som si nebola taká istá, že je naozaj u rodičov.“ Alebo-a toto je konečná: „Bože, ty si strašne naivná, že veríš na tieto bláboly o láske.“

7. Vyhýbate sa plánovaniu budúcnosti
Teraz nemyslíme dôležité fakty, či sa vezmete, či budete mať jedno, dve alebo tri deti a s akým vekovým rozdielom. To je už dávno pasé, tieto dialógy, však? Skôr sa to „neplánovanie“ deje nenápadne, v kruhu kamarátov, medzi ktorých ešte sem-tam zájdete, akoby sa nič nedialo, alebo v rodine. Vyhýbavo odpovedáte na pozvania na grilovačku, ktorá má byť o dva mesiace, krčíte plecami, keď sa vás rodičia pýtajú, kde budete tento rok tráviť Vianoce. Ani na seba nepozriete, lebo obaja tušíte, že v čase sviatkov už nemusíte byť párom.

8. Strácate spoločných priateľov
S tými jeho sa stretáva len on, vy so svojimi, hoci ste vždy na stretnutia vyrážali ako dvojka. Dokonca sa bez neho cítite lepšie, slobodnejšie, spomínate si na svoje staré dobré ja. A ste schopná flirtovať s novými ľuďmi a aj pár hodín nepozrieť na telefón, či náhodou nevolal alebo nepísal.

9. Len sa nedotknúť!
Zaspávať v jeho náručí? Alebo sa aspoň dotýkať nohami či dlaňami? Držať sa za ruky v obchode? Pobozkať ho po príchode domov alebo len tak, kedykoľvek? Pohladkať ho po zadku, keď okolo neho doma prechádzam? Len tak mu šepnúť do ucha, že je pekný? Že ho milujem? Bŕŕŕŕŕŕŕŕŕŕŕŕ...Však si to nechcete ani len predstaviť?

10. Nové minisvety
Počujete, že veselo telefonuje s niekým, koho nepoznáte a o kom vám nehovorí. Na facebooku ho sledujete na fotkách z rôznych firemných žúrov, s ľuďmi, ktorých ste nikdy predtým nevideli. Niekedy večer s lišiackym úsmevom esemeskuje. Netušíte s kým, kedysi mal telefón hodený v predsieni a hľadal ho až ráno, keď odchádzal z domu...A vy...vy robíte presne to isté.  

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 12:16