pexels.com
StoryEditor

Viete spoznať konkurenciu? Ktorá žena je pre vás nebezpečná a ako sa pred ňou brániť?

06.04.2017, 21:00
Vzťahy
O chlapoch sa hovorí, že žiarlia na každého. Nevedia totiž, koho sa treba naozaj obávať. My ženy naopak máme šiesty zmysel a vieme, ktorá žena je pre nás nebezpečná. Väčšinou.

Tento zmysel nám akosi vnútorne hovorí, kto je našou skutočnou sokyňou. Už pri pohľade na ňu sa nám rozsvieti kontrolka. Najmä, ak dobre vyzerá a ešte k tomu má niečo v hlave, je vtipná a bezprostredná. A my skrátka vieme, že nášmu chlapovi sa môže páčiť, lebo ho poznáme. A ak by vás aj inštinkt sklamal, poradíme vám, ako „nebezpečnú“ ženu odhaliť.

Krásna neznáma

Keď sa v spoločnosti zrazu a nečakane ocitne, urobí taký rozruch, že si to všimnete, aj keby ste boli na antidepresívach. Privedie ju niekto z vašich priateľov, pretože je to jeho nová známosť alebo kamarátkina nová kolegyňa. V partii tak svieti ako halogén a vy tomu nijako nezabránite. Je totiž nepoznaná. Zaujímavá a ešte k tomu aj ukrutne pekná. Všetky ostatné, ktoré sedíte okolo stola ste zrazu len tie „obyčajné“ staré kamošky, ktoré už každý pozná ako vlastné boty. Stredobod záujmu je teda tá krásna neznáma a vás môže poraziť. Pozerajú na ňu všetci. Vy ženy, pretože neuveriteľne žiarlite a všetci chlapi, pretože sú unesení. Áno, aj ten váš.

Predtým, ako sa prestane nenápadne baviť s kamarátom, ktorý si ju našiel, alebo spravíte hysterickú scénu kamarátke, ktorá ju priviedla do partie, skúste sa na vec pozerať triezvo. To, že váš partner pozerá na tú „šupu“ je totiž prirodzená reakcia chlapa a nemusí prioritne znamenať, že vás teraz opustí, zavrie sa do lesnej chatky a bude písať básne o krásnej neznámej. Znamená to len, že je zdravý a heterosexuál. V skutočnosti sú tieto pohľady len povrchnou záležitosťou prvého momentu a na druhý krát už všetkých chlapov nebude tá kráska až tak zaujímať. A vy možno zistíte, že je to fajn baba, s ktorou si budete rozumieť.

Ale pozor! To, že sa z vás postupne stanú kamarátky ešte nemusí znamenať, že vám zo srdca praje všetko, čo máte. Tobôž nie skvelého chlapa. Nepoznáte ju až tak dobre, takže ani dôverovať jej nemôžete stopercentne. A má navyše veľa zbraní, ktoré vie použiť. Ak je krásna, múdra a prefíkaná a má na toho vášho zálusk, tak amen tma.

Aj kamarátka vie byť mrcha

Väčšinou nie tá skutočná, pravá a dlhoročná. Ale tá kamarátka, pre ktorú nie ste dôležitá natoľko, aby sa dokonca života trápila myšlienkami, že vás obrala o chlapa. A tá, ktorá sa nezrúti z toho, že sa s ňou prestanete baviť raz a navždy. Jednoducho sa jej ten váš chlap páči a hotovo. A vie vydolovať také zbrane, že sa vám z toho bude točiť hlava. Navyše, stretáva sa s ním a z vášho rozprávania ho pozná takmer dokonale a preto vie, čo na neho platí. To znamená, že ste jej vlastne dali návod na použitie, s ktorým sa jej to naozaj môže podariť. A to takým spôsobom, že mu dá presne to, čo chce a čo vy napríklad odmietate. Lebo vie o čo ide. A ten váš chlap môže mať potom naozaj problém odolať.

Jeho kolegyne – zvlášť nebezpečná skupina

Nepoznáte ich a ony nepoznajú vás, možno len vo výnimočných prípadoch, z firemných večierkov alebo z rozprávania. Osamelé, unudené, nešťastné...Trávia s vašim chlapom veľa času a vy s tým nič nenarobíte. Ich zábrany sú minimálne, pretože ste im ukradnutá. Teda vaše pocity. Z vášho chlapa ťahajú informácie. O vás. To, čo na vás miluje aj to, čo neznáša. Potom zo seba spravia „superženy“, ktoré sú mu súdené, lebo nielenže majú všetky dobré vlastnosti, ale nemajú tie zlé. Tie vaše. Ich snaha vyvrcholí, keď ostanú dlhšie v práci, na teambuldingu či firemnej akcii. Skupina jeho „po láske bažiacich“ kolegýň je najhoršia, pretože sa proti nej dá brániť asi najťažšie. Ale nezúfajte, všetko sa dá keď sa chce...

Kedy by ste sa mali obávať iných žien?

KRÁSNA NEZNÁMA:

1. V partii od začiatku nenápadne inklinuje k vášmu chlapovi, snaží sa s ním nadväzovať dlhšie rozhovory, reaguje na to, čo povie a ostatných si všíma málo. Tvári sa ako mačiatko, alebo sa nahlas smeje a vyzývavo sa pozerá – na vášho chlapa! Vás si nevšíma, ako keby ste tam ani neboli.

2. Hneď v ten večer mu pošle žiadosť o priateľstvo, ale na vás akosi zabudne. Takže to asi nie je pokus zapadnúť do partie.

3. Pýta sa na vášho chlapa toho, s kým prišla – ako kolegyňa, alebo priateľka. Samozrejme, pýta sa to mimo vás – tak je to potrebné si zistiť.

KAMARÁTKA:

1. Príliš často rozpráva o vašom chlapovi – hovorí vám, aké máte šťastie, lebo on je taký úžasný, alebo naopak, snaží sa vám povedať, aby ste s ním už nestrácali čas, lebo nie je ten pravý pre vás a to ho kritizuje aj za tie najmenšie maličkosti.

2. Pýta sa, či tam, kam idete, pôjde aj váš muž -  úplným vrcholom je, že sa nakoniec vyhovorí a stretnutie zruší, keď sa dozvie, že váš drahý nemôže.

3. Snaží sa ho kontaktovať -  Volá mu za hlúposti. Nie vám. Jemu. Pokazí sa jej „akože“ vysávač a váš chlap je jediný na svete, kto jej môže pomôcť. Čoraz častejšie sa ho snaží kontaktovať bez toho, aby ste o tom vedeli a vždy si vymyslí nejakú zámienku, aby sa neprezradila.

4. Často sa náhodne s vašim mužom stretne – náhodou sa ocitá tam, kde váš muž chodí pravidelne v tom istom čase, aj keď tam ona nemá čo robiť. Napríklad pred jeho prácou, posilňovňou, obľúbeným podnikom.

5. Snaží sa chodiť všade s vami. V trojici – pokojne sa s vami pozve do kina, na večeru alebo na drink. Ako piate koleso si ale pripadáte vy, pretože neustále konverzuje len s vašim mužom. Navyše, snaží sa vás pred ním zhadzovať, kritizuje a vyzdvihuje svoje dobré vlastnosti alebo rozpráva o tom, ako by to ona urobila lepšie ako vy - niekedy nenápadne a niekedy priamo.

6. Začne sa vyzývavejšie obliekať – predtým síce nebola žiadna mníška, ale teraz to už preháňa. Viac odkrýva ako zahaľuje a to zrovna vtedy, keď vie, že ju bude takto vidieť váš chlap. Keď však pôjdete na babskú jazdu bez neho, pokojne príde v tom najväčšom oversize svetri, aký existuje.

KOLEGYŇA:

1. Volá mu alebo píše mimo pracovnej doby – a pokojne aj o desiatej večer, pretože to nemôže počkať do rána.

2. Váš muž o nej často rozpráva – o jej príhodách, deťoch, mužovi, frajerovi, o nešťastnej láske. Haló, čo sme v poradni? Toto asi nie sú bežné pracovné témy a vie o nej podozrivo veľa.

3. Je to kolegyňa, ktorá sa vám bude snažiť pripliesť do života – pozve vás oboch k sebe na kávu, aj keď nemáte vo zvyku sa stretávať s jeho kolegami. Chce si vás preklepnúť!

Ako sa brániť alebo: Ako neprísť o chlapa ?!

Ono to znie v podstate smiešne, pretože bojovať o neho je nezmysel. Buď chce byť s vami, alebo nechce. To, že si ho nevie udržať v nohaviciach je však obrovským problémom, pretože len málo žien je schopných odpustiť neveru. Aj keď, väčšinou, pri neodbytných neznámych, kamarátkach a kolegyniach ide o zlyhanie len na jednu noc, nevera to stále je! Ako predísť tomu, aby k nej prišlo? Vďaka týmto bodom zaženie všetky myšlienky na neúnavné potvory, ktoré okolo neho krúžia. A uvedomí si, že kvôli jednej noci (alebo viacerým) sa neoplatí riskovať, že o vás príde.

Ak spozorujete snahu inej ženy zbaliť vášho chlapa, zahájte protiútok. Toto sú vaše najväčšie zbrane:

1.Sex – buďte otvorená novým veciam, vynaliezavá, vášnivá a zároveň mu doprajte to, čo má najradšej. Veď to viete iba vy! Pamätajte, že posteľ nie je jediné miesto, kde sa to dá a u vás doma to už poznáte. Vráťte sa do mladosti a trebárs si vyjdite autom k peknému výhľadu na mesto. Buďte trošku divokejšia, to ho dostane. Keď ho budete prekvapovať vy sama, nebude sa obzerať po iných sukniach.

2.Vzťah - vytvorte úžasný domov, o ktorý nemá zmysel prísť. Uvarte mu obľúbené jedlo, nechajte ho pozerať futbal a prekvapte ho napríklad lístkami na hokej, kam ho samozrejme pošlite s kamarátom. Skrátka buďte tou najlepšou priateľkou, akú si len môže priať!

3.Vy – nedajte v žiadnom prípade najavo, že ste ohrozená. Buďte sebaistá. A taká ženská, ako len viete byť! Múdra, šarmantná, vtipná a krásna. Nie je na škodu zájsť kaderníčke a spraviť si dokonalý make up po dlhom čase, aby videl, že vám záleží na tom, aby ste vyzerali dobre. Urobte to najmä kvôli sebe, budete sa cítiť lepšie.

4.On – musí vedieť, že je pre vás dôležitý. Buďte k nemu milá, vyznajte mu lásku, pochváľte ho. Doprajte mu pocit najužitočnejšieho chlapa na svete! Povedzte mu, že si ho vážite a obdivujete a ste rada, že je súčasťou vášho života.

5.To, čo hrá vo váš prospech – najlepšie ho poznáte predsa vy, na to nezabúdajte! Zaspomínajte si na všetko, čo ho kedy potešilo, čo sa mu na vás vždy páčilo, čo ho rozosmialo. A pripomeňte mu to. Robte tie isté gestá ako pred rokmi, bláznite sa a nahlas pred ním spomínajte najkrajšie chvíle vášho vzťahu. Otvorte si spolu večer víno, vypnite telku a rozprávajte sa. Nech vie, o čo nechce prísť!

Rada na záver: Ak aj napriek vašej snahe neodolá pokušeniu, urobíte najlepšie, ak ho vašej sokyni prenecháte. Neverný chlap je totiž tou najlepšou pomstou. Ak to spravil vám, spraví to aj jej, to je takmer pravidlom.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 21:03