pixabay.com
StoryEditor

7 signálov, že je vaše manželstvo v kríze a rozvod na spadnutie

02.04.2017, 15:00
Vzťahy
Autor:
idnes. cz
Je to už pár rokov, čo ste si na radnici alebo v kostole sľúbili vernosť až za hrob a spolužitie v dobrom i v zlom, ale poslednou dobou sa vám to nejako vymyká?

Ak sa váš partner zrazu začal správať inak ako predtým, je načase zbystriť zmysly. Podľa amerických expertov na rozvody je totiž zmena správania jedného z partnerov znamením, že chce zbaliť kufre a začať nový život.

"Ak takéto symptómy za pár dní neprejdú a trvajú ďalej, potom nastáva problém a väčšinou to končí rozvodom," cituje odborníka na rozvodové právo Benjamina Berkleyho denník Huffington Post.

Medzi symptómy vedúce k rozvodu podľa špecialistu okrem iného patrí aj to, keď partneri trávia stále menej času v páre, pocity nenaplnenia života, snaha robiť niečo viac a hľadať niečo nové mimo vzťahu, pocit depresie zo vzťahu alebo zistenie, že sa netešíte domov.

Ďalšími signály, že sa niečo deje, sú stále častejšie situácie, kedy sa spolu nedokážete baviť, ste spolu príliš vážni alebo keď je jeden z partnerov príliš panovačný a vždy musí mať pravdu. Ďalším problematickým symptómom je to, že názor jedného z partnerov nič neznamená, miznú spoločné záujmy a chuť na sex alebo sa dvojica odcudzuje názorovo a pocitovo.

7 signálov o blížiacom sa rozvode

1.Trávite spolu stále menej času.

2.Cítite sa nenaplnení.

3.Netešíte sa domov.

4.Váš partner / partnerka musí mať vždy posledné slovo a snaží sa vám rozkazovať.

5.Váš partner / partnerka sa zaujíma o všetky okrem vás.

6.Pri hádke sa snažíte jeden druhého uraziť, miesto aby ste sa snažili nájsť zhodu.

7.Strácate chuť na sex.

"Veľmi problematické je, keď jeden bezhlavo míňa peniaze, zatiaľ čo druhý chce šetriť, keď jeden trávi v práci veľa času a nemá na druhého čas alebo keď sa dvojica začne slovne napádať a nepočúva sa, problémy vyvstávajú tiež po narodení detí," vymenúva ďalej Berkley najčastejšie symptómy vedúce k rozvodu.

"Veľmi často, ak tieto symptómy neliečite a neriešite, je výsledkom nenapraviteľné poškodenie vzťahu a manželstve skončí. Rozvod je potom jediným riešením. Keď sú ale symptómy čoskoro podchytené, je možné ich riešiť a manželstvo zachrániť," píše Huffington Post.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 11:21