pexels.com
StoryEditor

Nebezpečné známosti. Prečo nás najviac priťahujú „hajzli"?

31.03.2017, 19:00
Vzťahy
My ženy v tom niekedy trochu lietame. Chceme verného, vnímavého a podporujúceho partnera. A keď ho máme, zrazu zistíme, že nie je sexi.

Na rozdiel od sebeckého a neverného drsňáka, ktorý sa nepýta a rovno si všetko berie. Čo nás ženie do jeho náručia, keď sa môžeme nechať rozmaznávať "dobrým chlapcom"?

Kým tvrdý typ muža obýva našu planétu od počiatku dejín, je stúpajúci počet jemných a citlivých pánov, takzvaných "Softies", najskôr produktom feminizácie nášho sveta. Silné ženstvo otriasa konzervatívnym mužstvom a konečný efekt je ten, že s tým majú problémy obe pohlavia. Ženy tak dlho volali po jemnom, chápavom a empatickom mužovi, až sa ho dočkali. A to dokonca v takej miere, o akú ani nestáli.

"Kam sa stratili všetci správni chlapi? Existujú ešte vôbec ako samostatný druh?," voláme zdesene a výsledok je ten, že pri konfrontácii s prvým exemplárom tohto typu sa nám podlomia kolená. Suverénny, maskulínny samec sa na nás len pozrie a my mu padáme k nohám ako ľahká korisť.

Prečo nám imponujú "zlí chlapci"?
"Zlý chlapec" ženám imponuje svojim imidžom excentrika a nebojácneho, neohrozeného bojovníka. Veríme, že nás ochráni, ak bude treba. Navyše ponúka vzrušujúci, dobrodružný život, takže s ním nikdy nebude nuda.

Mnoho žien tiež jeho povahu berie ako výzvu. Pod tvrdou šupkou sa určite skrýva mäkké jadro, hovoria si a túžia ho preskúmať alebo dokonca skrotiť. Byť prvou ženou v jeho histórii, ktorá to zvládla. Urobiť zo zlého tigra pradúcu domácu mačku. Áno, je to naivná predstava, ale mnoho žien jej napriek tomu podlieha.

A potom sú tu ešte zranené pomstiteľky. Tie chcú zvíťaziť nad divokým samcom, omotať si ho okolo prsta a potom ho odkopnúť. Motiváciou podľahnúť môže byť únik z nudného, ​​konvenčne morálkou usporiadaného, ​​takzvaného riadneho života. Zapletením sa s dominantným ničomníkom chce taká žena dať na frak usadlým rodičom, susedom, známym, alebo súčasnému partnerovi.

Ale nesúďte ženy za ich naivitu príliš prísne. Fenomén tvrdého chlapíka si nevymysleli ony. Je totiž veľmi úspešným mediálnym produktom, ktorý v podobe najrôznejších postáv ako James Bond, Krokodíl Dundee alebo Indiana Jones dnes a denne ovplyvňuje vkus mnohých miliónov žien i mužov. Možno sa mu azda ubrániť?

Povieš mi to večer, teraz idem na futbal
Čakať od tohto macho-typu, že nám bude načúvať, držať nás celý večer za ruku a šepkať sladké slovíčka, je veľký omyl. Nie je to jeho štýl a už vôbec nie hobby. Má rád pivo, autá, futbal a ... a ženy.

Na nič sa nepýta, nepochybuje o sebe, robí to, na čo má práve chuť. A tá je pekne prelietavá. Môže mať podobu romantického hrdinu, ale aj arogantného podnikateľa, športovca, politika či dokonca kriminálnika.

Milujem a trpím
"Keby mi niekto pred pár rokmi povedal, že sa zamilujem do tak vulgárneho chlapa, považovala by som ho za blázna. Ale stalo sa," priznáva Kristína (36). "Zoznámili sme sa pred tromi rokmi a moja závislosť na ňom začala sexom. Silne ma priťahoval a ako prvý muž v mojom živote ma dokonale uspokojil."

Vášeň trvá dodnes, ale je draho vykúpená. "Sprosto mi nadáva a keď nemá náladu, chová sa hrubo, zaobchádza so mnou ako s handrou. Niekoľkokrát mi dal aj facku. Potom je zase milý, ospravedlňuje sa, udobrujeme sa v posteli. Sama sebou za to opovrhujem, ale nedokážem od neho odísť, vzdať sa toho. Milujem ho a trpím, "zveruje sa Kristína.

Tri mesiace stačili
Skúsenosť so "zlým chlapcom" mala aj štyridsaťštyriročná Zuzana, ktorá mala dovtedy iba dobrých a slušných partnerov. "Viem, čo to je, byť priťahovaná parchantmi. Jednému takému som kedysi padla do pasce. Ale tri mesiace mi stačili," hovorí.

"Nemala by som na to nervy ani trpezlivosť, navyše neznášam pocit neistoty. Keď som mu povedala, že s ním končím, bol z toho paf. Vraj mu ešte žiadna baba kopačky nedala," dodáva. "Šťastie bolo, že som sa do neho dokázala nezamilovať."

Je v ňom čosi diabolského
Pokušeniu takmer podľahla tiež tridsaťtriročná Miriam. "Mám solídneho manžela, ktorý je skvelým otcom nášho syna. Dáva mi lásku aj oporu, nemôžem sa na nič sťažovať," hovorí. Na jednej párty však spoznala Václava.

"Celý večer sme sa spolu bavili a ja som cítila, ako to medzi nami iskrí. Mal v sebe niečo diabolského. Od známych som sa potom dozvedela, že má zlú povesť. Namiesto, aby ma to odradilo, začala som ho obdivovať ešte viac," priznáva.

"A tiež ľutovať, že som odmietla jeho návrh. Predstavujem si, aké by to s ním bolo a vyčítam si, že som do toho nešla. Potom si to racionálne zdôvodním a som rada. Bije sa to vo mne, berie mi to pokoj. "

Tri príbehy, tri odlišné skúsenosti. Čo s tým? Skúsiť to, alebo kúzlu zhýralého radšej odolať? Otázka, ktorú si musí zodpovedať každá žena sama za seba. Ale keď už do toho ísť, potom múdro a vyvarovať sa zvlášť nebezpečných exemplárov a tak aj citového vzplanutia. Jedine tak to môže byť iba cenná skúsenosť, ktorá vás posunie ďalej.

Môže za to ovulácia
Podľa štúdie doktorky Kristiny Durante z University of Texas, ktorú zverejnil magazín Living, sú ženy pri vytváraní názoru na mužov riadené svojimi hormóny.

"Pod vplyvom ovulácie klamú samy seba a ľahko si vsugerujú predstavu, že sexi 'zlí chlapci' budú oddanými partnermi a tými najlepšími otcami," tvrdí. Cez pomyselné ružové okuliare z hormónov tak spomínané dámy ľahko zamenia pána Božského za pána Zlého, ktorému by sa mali vyhnúť oblúkom.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. apríl 2024 23:57