pixabay.com
StoryEditor

Erotogénne zóny vás dovedú k rozkoši. Čo sa páči ženám a čo mužom?

09.09.2016, 15:00
Vzťahy
Erotogénna zóna je oblasť na povrchu tela, ktorej dráždenie spôsobuje nárast sexuálneho vzrušenia. Primárne však vôbec nejde o sex. Tieto miesta obsahujú vyššiu koncentráciu nervových zakončení. Pri ich stimulácii prijíma mozog oveľa viac podnetov, ktoré môžu okrem iného vytvárať vzrušujúce pocity.

Ak niekto tvrdí, že pozná zaručený trik na to najlepšie milovanie, neverte mu. Niečo také nepozná nikto. Napriek tomu vám však poradíme. Kľúčom odomykajúcim cestu k rozkoši sú totiž erotogénne zóny. Na prvý pohľad je to jednoduchý návod: stačí nájsť tie čarovné miestečká a milovanie sa stane úplnou rozprávkou. Problém je však v tom, že erotogénne zóny sa u každého jedinca líšia. Niekomu stačí jemný dotyk a niekto potrebuje dlhšie maznanie či dráždenie.

Muži aj ženy si asi najviac potrpia na stimuláciu pohlavných orgánov, ale podobné miesta sa napríklad nachádzajú aj na hlave. A nielen tam. V literatúre možno dokonca nájsť príbeh mladej ženy, ktorú vzrušovalo, keď ju niekto nežne hladkal po predlaktí. Väčšina z nás však reaguje na menej originálne dotyky. Pozrime sa teda na malý prieskum miest, ktoré zvyšujú milostné prežitky a privádzajú nás až do raja, píše idnes.cz.

Čo by mali vedieť ženy
Asi vám neprezradíme nič nové, keď budeme tvrdiť, že najcitlivejším mužským orgánom je penis. Najviac nervových zakončení je na žaludi a na uzdičke, teda v miestach, kde je k penisu pripojená predkožka. A preto nie je potrebné sa snažiť o rýchlu alebo intenzívnu stimuláciu mužskej pýchy, oveľa dôležitejšie sú šikovné a citlivé ženské prsty alebo to, čo dokážete robiť svojim jazykom. Pri milostných hrách by ste, milé dámy, nemali vynechať ani semenníky svojho partnera. Majte ale na pamäti, že sú veľmi citlivé, a tak buďte jemné a pozorne vnímajte reakcie svojho milenca.

Ak môžeme poradiť, hoci penis je tá najzaručenejšia erotogénna zóna, nezačínajte ním. Ak túžite po dlhom milovaní, v ktorom pomaly stúpate až k nebu, nechajte svojho miláčika na to najlepšie čakať. O to bude neskôr všetko krajšie a náruživejšie.

Začnite napríklad viečkami, nežne ich pobozkajte. Potom sa sústreďte na hlavu. Veľa mužov miluje, keď im žena prstami prečesáva vlasy a hrá sa s nimi. Povzbudzujúca je masáž malej priehlbinky v tyle (tesne nad krkom) a mierna masáž spánkov. Väčšina mužov sa však priam rozplýva, keď im žena prstami, perami alebo jazykom dráždi ušnice. Ale nezabudnite, že lalôčiky sú veľmi citlivé.

Od hlavy sa vydajte k ramenám. Dôkladne premasírujte trapézový sval (horná časť ramien a bočné časti krku) a jemne rozmasírujte body okolo kľúčnych kostí. Potom trochu pritvrďte, krk je totiž samá erotogénna zóna. A tak jeho hladenie, láskanie, bozky a jemné hryzenie sú takmer zaručená vstupenka do sveta úžasných erotických hier. A ak ešte nechcete začať s tým posledným, teda s penisom, potom sa na chvíľku zamerajte na bradavky. Nie sú síce také citlivé ako ženské, ale väčšine mužov sa ich dráždenie veľmi páči.

Miesta u mužov: penis, miesto za koreňom penisu, žaluď, predkožka, semenníky, hrádzu (miesto medzi penisom a konečníkom), bradavky, pery, jazyk, ušné lalôčiky, spodná časť chrbtice, dlane, zadok, krk, pupok a brucho, šija, chrbát, prsty, podkolenné jamky, boky, vnútorná strana ramien, chodidlá.

Čo by mali vedieť muži
Väčšinu žien privedie k orgazmu obyčajné dráždenie klitorisu prstami alebo jazykom. K samotnému pohlavnému aktu mnohokrát ani nemusí dôjsť. Je to asi najsilnejšia erotogénna zóna, ktorú žena má, a je si toho plne vedomá. Na ženskom tele je však aj celý rad ďalších, zvláštnych, a napriek tomu vzrušujúcich miest.

Napríklad hlava. Masírovanie pokožky, hladenie a hranie sa s vlasmi je proste niečo úžasné. Pokožka hlavy je totiž plná citlivých nervových zakončení, a preto je masáž hlavy nielen príjemná, ale tiež uvoľňuje napätie a pomáha vyplavovať do krvného obehu hormóny dobrej nálady, ako sú dopamín a serotonín. Rovnako ako muži, tak aj ženy milujú láskanie ušných lalokov a bozky predovšetkým na prednej či zadnej strane krku. Žiadny muž by tiež nemal zabudnúť na nohy svojej partnerky. Nielenže sú krásne, ale sú tiež veľmi citlivé na hladenie, bozky a jemnú masáž, a to najmä v oblasti vnútornej strany stehien.

Mnohé ženy tiež nedajú dopustiť na láskanie chodidiel, avšak samozrejme len vtedy, ak nie sú šteklivé. Podobne je to aj s dlaňami. Stačí ich hladiť jemnými krúživými pohybmi. Zdá sa to nemožné, ale aj to môže v žene naštartovať či prehĺbiť chuť na erotické hry. Odporúčame aj ľahkú masáž prstov a miest medzi nimi.

Teraz príde to najdôležitejšie: brucho a prsia. Najviac erotogénnych zón sa nachádza okolo pupku a bedrových kostí, veľmi citlivá je aj pokožka od bokov až do podpazušia. Kamkoľvek siahnete, môžete mať úspech. Stačí hladiť, maznať, bozkávať či jemne škrabkať. Prsia sú doslova posiate erotogénnou zónou. Preto by nikdy pri predohre, ale ani pri samotnom pohlavnom styku nemali byť ignorované. Najmä dráždenie bradaviek prstami, perami a jazykom vníma väčšina žien ako niečo, čo ich dovedie k dverám orgazmu, ak nie rovno k nemu.

Miesta u žien: pohlavné orgány, bod G, uši, prsia a bradavky, ušné lalôčiky, zadok, vnútorná časť stehien, očné viečka, pupok a brucho, pery, jazyk, krk, dlane, šija, chrbát, prsty, podkolenné jamky, boky, vnútorná strana ramien, chodidlá.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 03:14