Podľa čoho si vyberajú muži i ženy svojho partnera?pixabay.com
StoryEditor

Štúdia odhalila, po akých mužoch ženy v skutočnosti túžia

17.05.2016, 06:00
Vzťahy
Atraktivita nie je ani zďaleka najdôležitejšia. Ako vyzerá ideálny "koktejl" vlastností u mužov a žien, aby sa rande skončilo úspešne?

Každá ženy by si zaslúžila skutočného ochrancu, o ktorého sa môže oprieť v dobrom aj v zlom. Džentlmeni sú pre ne tými pravými, ktorí ich spravia šťastnými. Alebo je to inak? Dnes na prvé miesto kladú ženy iné atribúty, ktoré by mali spĺňať.

Tvrdý alebo nežný? Silný alebo sladký? Najnovšia štúdia zistila, čo chcú nájsť ženy u drsnejšieho pohlavia a naopak muži u žien. Vyzerá to tak, že dnes sa neuspokoja len s hocičím, o čom svedčia výsledky tohto výskumu.

Mal by sa postarať o dieťa i pliesť

Žiaduce obliekanie, reprezentačná práca a odborné kulinárske zručnosti sú jednými z mnohých atribútov, ktoré dnes ženy kladú na prvé miesto pri výbere mužov. Na základe nich sa rozhodujú, či by mal byť súčasťou ich života. Mnohé ženy sa pozerajú aj na to, ako si vedia poradiť so starostlivosťou o dieťa. Túžia po takom, ktorý by nenechal všetko len na nich, ale zdieľal by s ňou rodičovské povinnosti, ako píše express.co.uk. Podľa prieskumu webovej stránky Deramores.com si viac ako tretina žien (38,5 percent) myslí, že by dnešní muži mali byť schopní vymeniť dieťatku plienky, cez noc ho nakŕmiť a byť pri ňom, keď ho skolí choroba.

Taktiež domáce zručnosti sú dôležité pre moderné ženy, ako uvádza štúdia. Schopnosť niečo uvariť, šiť, prať, upratovať a dokonca i pliesť je u viac ako pätiny žien (21 percent) na prvom mieste v posudzovaní "kvality" muža. Naopak, prekvapivé je, že elegancia a módny vkus sa nachádzajú na zozname želaní len u 1,1 percenta žien. Nasleduje nízka starostlivosť u mužov, ktorá nevadí 1,7 percentu žien.

Vnútro je dôležité

U mužov to však vyzerá inak. Pri výbere tej pravej sa pozerajú hlavne na vnútro, resp. psychiku. Takmer 20 percent zaujíma u žien predovšetkým emocionálna stránka. Dokonale upravená žena prehlasovala schopnosť plniť si rodičovské povinnosti so 17,6 percentami mužských hlasov. Najmenej dôležité pre nich predstavujú domáce zručnosti (4,6 percent). Tými vraj ženy nemusia disponovať.

Podľa marketingového manažéra z Deramores.com Damiena Cothiera, sú výsledky novej štúdie zaujímavé, až prekvapivé. "Ukázali, že ženy oceňujú muža s praktickými zručnosťami, ako je pletenie, oveľa viac než to, ako vyzerá, alebo čo má na sebe," dodal odborník na záver.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 15:57