profimedia
StoryEditor

Nielen večer, ale aj ráno. Dôvody, prečoby ste si mali dopriať ranný sex

27.07.2021, 15:00
Vzťahy
Napriek tomu, že sexu sa vieme oddať v podstate kedykoľvek, väčšina z nás si ho necháva na večer. Čo je vzhľadom na jeho benefity obrovská škoda...

Posilní vám imunitu 

... a to naozaj. Vyskúmy ukázali, že ranný sex skutočne dokáže boostnuť nielen našu energiu, náladu, ale zároveň aj imunitu. Pýtate sa, ako je to možné? Jednoducho. Počas milovania sa totiž v našom tele zvyšuje hladina imunoglobínu-A, ktorá nás chráni pred zdravotnými rizikami. A kedy je lepšie naštartovať si imunitu než hneď ráno, ešte predtým, než sa vyberieme medzi ľudí, von? 

Partnerova výhoda 

Podľa viacerých prieskumov majú muži najväčšiu chuť na sex práve ráno, krátko po zobudení. Nič, čo by sme nevedeli - už ako pubertiaci sa museli popasovať s rannou erekciou. Dôvodom je hladina testosterónu, ktorá je vtedy najvyššia. Využite preto ich sexuálny potenciál a doprajte si ráno zopár minút na sex.

Skvelý začiatok dňa 

Ako sme už spomínali, nielenže vás sex nabudí energiou, prebudí, vyplaví nádherné emócie a endorfíny, zároveň si môžete byť istí, že výkon bude omnoho lepší, než večer. Zamyslite sa nad tým - aké môžu byť veci po tom, čo si poriadne oddýchnete? Večer si často ľaháme do postele vyčerpaní, zničení a sex sa tak stáva akousi nepísanou povinnosťou. Teraz sa doň však môžete pustiť s najväčšou energiou a chuťou.

Zbohom kalórie

To, že sex pomáha spaľovať prebytočné kalórie, vieme všetky. Necelou hodinou vášnivého sexu dokážeme podľa viacerých údajov spáliť približne 200 kalórií.. a tie sa pália jednoduchšie ráno, s lačným žalúdkom, kedy náš organizmus ''štartuje''. Dopomôžte mu tak!

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 03:09