dreamstime
StoryEditor

Keď vzťah už NEDÁVA ZMYSEL. Ako zistíte, kedy je skutočne čas ísť od seba?

26.07.2021, 17:00
Vzťahy
Zažije si ho väčšina z nás. Rozchod, rozvod, zlomené srdce. Aj keď nás mnohokrát premáhajú len obavy, sú momenty, kedy by sme sa vzťahu mali skutočne pustiť.

Bez rovnakých cieľov 

Vy si chcete založiť rodinu a on chce cestovať. Alebo pokojne naopak. Je dôležité mať na pamäti, že sme všetci rozdielni a nikdy nestretnete človeka, ktorý vám bude v každom aspekte vyhovovať. Zatiaľ čo niektoré veci sa dajú vyrozprávať alebo opraviť vzájomným kompromisom, faktom je, že ak sú vaše ciele už teraz diametrálne odlišné, dúfať v to, že spolu ostanete, je pomerne naivné.

Ak sa jedna strana vidí už pred oltárom, zatiaľ čo tá druhá chytá pri myšlienke na to paniku a nie je si istá, či je toto vôbec to, čo od života chce, je čas vycúvať. Človek síce názor mení, no nie je to pravidlom. Zamyslite sa, či chcete žiť v neistote alebo nájsť niekoho, kto hľadá to isté, čo vy. 

Hrubé správanie 

… v podobe nadávok. Urážania. Vážnych hádok, nehovoriac o fyzickom domácom násilí. Ak zbadáte, že sa v tomto smere správanie vášho partnera vymyká spod normálu, utekajte, kým nie je neskoro. Nie je žiadnou novinkou, že ženy, ktoré sú svojím partnerom/ manželom psychicky/ fyzicky týrané, majú problém odpútať sa a opustiť ho. Dôvodom je strach, úzkosť, panika, ktoré k násilníkovi patria. Nikdy nedovoľte, aby vás ten druhý, či už je to muž alebo žena, ponižoval. Nezaslúžite si to. 

Akoby hrach na stenu hádzal 

Môžete si akokoľvek skvelo rozumieť, no ak sa vo vzťahu nerozprávate, aj tá najväčšia chémia a príťažlivosť jedného dňa opadne. Prestanete robiť kompromisy a prehliadať veci, ktoré ste v zápale prvotného zamilovania neregistrovali. Samozrejme, to o sama o sebe nie je žiadnym problémom, práve naopak. Aby váš vzťah však fungoval rovnako dobre, je potrebné, aby sa obidve strany naučili komunikovať a rozprávali. Bez emočných výlevov, bez kriku, hnevu, výčitiek. Jednoducho rozhovor ako so starým dobrým priateľom. 

Mnoho ľudí však túto stránku ignoruje. Ak patríte medzi tých, ktorí svojej polovičke neustále prízvukujú oné a hento, no nič sa nedeje, je na čase porozmýšľať, či má spoločné fungovanie perspektívu. V živote totiž prídu problémy, krízy, ktoré budete musieť riešiť aj spoločne. A naozaj ich chcete zvládať s človekom, ktorý si vás nevie vypočuť a pomôcť nájsť kompromis?

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 10:50