StoryEditor

Krutá realita. Takto sa mení láska vo vzťahu v priebehu času. Aj tá vaša!

16.07.2017, 10:00
Vzťahy
Všade samá svadba... mladomanželia vyzerajú tak šťastne a vy im potichu závidíte. Lenže, aj im sa to všetko o pár rokov zmení. Už ste dnes povedali svojmu partnerovi "milujem ťa"? Ak nie, nie ste sami.

Zamilovanosť trvá nejakú dobu. U niekoho vznikajú tieto pocity veľmi skoro, u iného zase pomalšie. Keď však tento stav dosiahneme, máme chuť vyznať svoje city partnerovi. Pokiaľ to obaja cítia rovnako, prežívajú čarovný stav plný vášne, nadšenia a lásky. Vtedy sa nezdráhajú vysloviť krásne slová "milujem ťa". Lenže do kedy ten stav trvá?

Prieskum YouGov z Veľkej Británie zistil, že čím dlhšie sú páry spolu, tým je menšia pravdepodobnosť vzájomného vyznania lásky, ako píše huffingtionpost.com. Do výskumu sa zapojilo vyše 2-tisíc dospelých ľudí, ktorí boli vo vzťahoch pár mesiacov až päťdesiat rokov a viac. Vedci prišli na to, že páry, ktoré boli spolu dva až päť rokov si navzájom prejavovali city a povedali nežné slová najviac. Viac ako 50 percent vyslovilo "milujem ťa" každý deň.

Avšak, čím dlhšie vzťah trval, tým menej si vyznávali lásku. Po 10 rokoch spoločného života si len 33 percent párov prejavovalo lásku každý deň a z tých, ktorí boli spolu 50 a viac rokov, to bolo len 18 percent. Ba čo viac, 10 percent párov, ktoré si spolu nažívali 10 až 20 rokov si málokedy povedali "milujem ťa" alebo nikdy. Toto číslo vyskočilo na 30 percent u tých, ktorí boli spolu 50 a viac rokov. Pozrite sa na graf nižšie: 

Neúprimné city


Nie všetci však hovoria úprimne o svojich citoch. Niektorí hovoria "milujem ťa" za cieľom niečo získať, iní vyznajú svojej polovičke lásku len tak zo zvyku. Iba 11 percent účastníkov výskumu sa priznalo, že sú zamilovaní až po uši a cítia príjemné chvenie a motýle v bruchu, 49 percent uviedlo, že cítia lásku vo vzťahu, 21 percent, že radi trávia čas so svojimi polovičkami, ale o láske nemôže byť reč a 11 sa priznalo, že sú s partnerom vo vzťahu len z pragmatických dôvodov a chýba im romantika.

]

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 16:45