StoryEditor

Pozor na fúzatých mužov. Často sa bijú a podvádzajú partnerky

06.11.2015, 13:30
Vzťahy
Podľa najnovších štúdií sú fúzatí muži oproti tým hladko oholeným sexistickejší v prístupe k ženám, častejšie sa bijú, podvádzajú partnerky a kradnú.

Ukázalo sa, že fúzy vypovedajú aj o charaktere a hodnotách nositeľa, ako píše idnes.cz.

Prvý z dvoch prieskumov, ktorého sa zúčastnilo 500 mužov vo veku medzi 18 a 72 z Indie a USA, predložil respondentom deväť tvárí s rôznymi účesmi a odlišným stupňom oholenia. Muži potom mali vybrať ten obrázok, ktorý najlepšie zodpovedá tomu, aké fúzy nosia oni sami. Potom mali v dotazníku vyjadriť svoj súhlas alebo nesúhlas s celým radom tvrdení týkajúcich sa rodových rolí.

Z výsledkov vyplynulo, že 86 percent indických a 65 percent amerických mužov malo fúzy, pričom tí, ktorí si s ich dĺžkou nerobili hlavu, skôr súhlasili so sexistickými závermi než opýtaní s tvárou hladko oholenou.

"Je zrejme pravdepodobné, že muži s nadradenejšími postojmi k ženám skôr nosia fúzy, lebo majú pocit, že nimi akcentujú vlastnú mužnosť a dominanciu," cituje zo záverov prieskumu denník Daily Mail.

Druhá samostatná časť prieskumu ukázala, že u fúzatých mužov je nevera pravdepodobnejšia ako u oholených a tiež majú menej zábran kradnúť alebo sa pobiť.

Webový videoprieskum medzi dvoma tisíckami mužov potom zistil, že 47 percent mužov s fúzmi podvádzalo svoju partnerku (partnera) v porovnaní len s 20 percentami mužov oholených. Zároveň odhalil, že 45 percent mužov s fúzmi sa pravidelne ocitá v nejakom fyzickom konflikte v porovnaní s 29 percentami tých, ktorí fúzy nemajú.

Ukázalo sa aj to, že 40 percent fúzačov priznalo, že niečo ukradli, zatiaľ čo medzi oholenými to bolo len 17 percent.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 15:25