StoryEditor

Odborník odhalil pravdu o vzťahoch. Jedine v tomto prípade prežijú

16.12.2015, 04:00
Vzťahy
Pár sekúnd ticha v rádiu znamená malú katastrofu, no podobné, dokonca i horšie následky môžu nastať vďaka tichu aj v realite.

Množstvo ľudí si myslí, že keď majú šťastný a spokojný vzťah, netreba na ňom už nič vylepšovať Keď to vo vzťahu neklape, máme omnoho častejšie tendenciu niečo zlepšiť či zmeniť. Odborníci však upozorňujú, že bez ohľadu na to, či nám to s partnerom funguje alebo nie, mali by sme neustále opracovať na vzájomnej komunikácii. Je to veľmi dôležité. Nejeden pár, ktorý vyzeral naoko spokojne, prišiel o svoj vzťah práve kvôli nedostatočnej komunikácii. Slová a spoločné témy sa postarajú o udržanie si vzťahov.

Expert na vzťahy odhalil pravdu o tom, čo je v skutočnosti vi vzťahu najdôležitejšie. Ak to medzi partnermi absentuje, hrozia konflikty a z toho vyplývajúce kolízie, ktoré môžu viesť až k rozchodom. "Všetko je to o komunikácii," tvrdí odborník Jo Barnett pre independent.co.uk. "Ľudia musia mať jasno v tom, čo chcú. A mali by to vedieť povedať nahlas, čo je však pre mnohých veľmi ťažké."

Ako zlepšiť komunikáciu?


Vo vzťahu treba komunikovať pozitívne. Vylúčiť slová s negatívnym významom, ale naopak preformulovať svoje vety či otázky pozitívnym spôsobom. Nielenže vás to v komunikácii naladí na lepšiu nôtu, ale zároveň nakloní okolie na vašu stranu.

Partner potrebuje, aby sme ho skutočne počúvali a vnímali jeho emócie. Namiesto toho máme tendenciu často myslieť či riešiť úplne iné problémy. Staňte sa lepšou poslucháčkou a neskáčte mu do reči, niekedy druhá strana potrebuje skutočne len vypočuť, aby jej odľahlo. Ak budete pozorne počúvať, partner sa vám bude častejšie zdôverovať a váš vzťah bude fungovať omnoho hladšie.

Trápi vás niečo? Neoplatí a chodiť okolo horúcej kaše, radšej to povedzte na rovinu. Ak budete čakať, kým si to partner sám uvedomí je chyba a v mnohých prípadoch by ste aj z banálnych problémov mohli rýchlo spôsobiť hotové katastrofy.

V neposlednej rade sa treba s partnerom rozprávať o svojich pocitoch a myšlienkach. Presvedčte sa však, že vás partner počúva. Svoje trápenie nemusíte prezentovať ako tragédiu. Nie je ani potrebné za každú cenu hľadať vinníka. Radšej sa dohodnite, ako problémy riešiť alebo ho požiadajte o jeho názor.

Úprimná a otvorená komunikácia je jediná cesta a zároveň kľúč k dlhotrvajúcemu vzťahu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 23:33