unsplash.com
StoryEditor

Pozor! TOTO sú jasné signály, že máte okolo seba toxických ľudí

22.06.2021, 11:00
Vzťahy
Bohužiaľ si veľakrát neuvedomujeme, že ľudia, ktorých považujeme za priateľov, nimi skutočne nie sú.

Aj keď sa môže zdať, že máte okolo seba ľudí, ktorých beriete za úprimných priateľov, nemusí tomu tak byť. Pokiaľ vám tieto signály niečo hovoria a aspoň dva z nich ste si všimli vo svojich priateľstvách aj vy, môže sa jednať o toxických ľudí.

Dávate viac, ako sami dostávate. 

A to v každom prípade. Keď od vás neustále niečo potrebujú, ste tam pre nich, no keď potrebujete niečo vy, nemajú čas ani chuť riešiť vaše problémy. 

Dôvera? 

Tú síce možno máte, no v akom zmysle rozprávajú pred vami o vašich druhých spoločných priateľoch? Akonáhle niekto odíde, príde čas na klebety a ohovárenie, ako viete, že sa to nedeje aj vo vašom prípade? Pokiaľ ľudia vo vašom okolí nemajú problém vyzdradiť hocikomu súkromné veci, ktoré boli povedané len pre ich uši, signalizuje to, že sú falošní a toxickí.

Čas s nimi vás vyčerpáva.

Za priateľmi ideme, keď si potrebujeme oddýchnuť, načerpať dobrú energiu, porozprávať sa, jednoducho zabaviť sa s ľuďmi, ktorých máme nadovšetko radi. Mení sa to ale vtedy, pokiaľ zo stretnutie neodchádzate zrelaxovaná a šťastná, ale psychicky vyčerpaná a vystresovaná. 

Radosť prezlečená za nenávisť a závisť.

Keď sa z niečoho tešíte, či už je to radostná správa z práce, niečo sa vám podarilo, či ste si kúpili vysnívanú materiálnu vec. Usmejú sa, poprajú vám, no na rad prichádza hneď niekoľko zbytočných a násilných pripomienok, ktoré pokazia radosť naozaj každému. Závistlivé komentáre a robenie si srandy z vášho každého úspechu, či už uštipačne, alebo nepríjemne.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 23:39