unsplash.com
StoryEditor

Aby vzťah fungoval aj po rokoch. Ktorých zásad by ste sa mali držať?

18.06.2021, 09:30
Vzťahy
Akých zásad by ste sa mali držať, aby fungoval váš vzťah aj po rokoch?

Zdravý fungujúci vzťah plný lásky, porozumenia, úprimnosti, lojálnosti a vášne môže bezproblémovo fungovať navždy. Jednoduché zásady, ktorými by ste sa mali riadiť a ktoré robíte už automaticky, pokiaľ ste vo vzťahu spokojná a svojho partnera milujete. 

Komunikácia je hlavným atribútom vo vzťahu. S partnerom by ste mali vedieť komunikovať o čomkoľvek, či už je to pozitívneho charakteru, alebo negatívneho. Harmonický a spokojný vzťah znamená vzťah plný úprimnosti, takže čo na srdci, to na jazyku. Pokiaľ máte partnera, s ktorým plánujete rostarnúť, musíte byť k nemu vždy otvorená, úprimná a hovoriť mu veci na rovinu, ako ich skutočne cítite. 

​Predpokladom na spokojný vzťah je rovnaký pohľad na svet. Ak máte partnera, s ktorým to myslíte vážne, mali by ste mať rovnakú víziu o vašej budúcnosti. Samozrejme sa nemusíte vo všetkom detailne zhodovať, no základné životné hodnoty by ste mali mať s partnerom po svojom boku jednotné.

Veľa smiechu a veľa sexu. Rovnaký zmysel pre humor zohráva vo vzťahu veľmi dôležitú úlohu. Keď si s partnerom rozumiete aj bez slov, keď viete jeden druhému dvihnúť náladu za každých okolností. Spoločný smiech je rovnako dôležitý ako zdravý sexuálny život. V dnešnom svete je pre niekoho téma sex stále tabu, no povedzme si na rovinu, v dlhodobom vzťahu sa bez neho nedá fungovať a patrí medzi najpodstatnejšie veci, ktoré jednoducho musia vo vzťahu perfektne klapať. Jedna z extrémne významných a podstatných zásad je, aby ste si s partnerom rozumeli v posteli. 

Prekvapenia a prejavovanie lásky nezištne a nečakane sú najkrajšími vecami, aké môžete jeden pre druhého spraviť. Na začiatku vzťahu to robí naozaj každý, no je dôležité, aby ste to robili aj po rokoch a aby ste motýle v bruchu z partnera pociťovali aj v dlhodobom vzťahu. Nemusí to byť zakaždým niečo veľkolepé, stačí maličkosť, o ktorej viete, že vašu polovičku poteší. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 12:51