unsplash.com
StoryEditor

Ako ovplyvnila pandémia vzťahy? Najnovšie štatistiky vás prekvapia!

14.06.2021, 19:30
Vzťahy
Pozrite si štatistiky vzťahov z karanténneho obdobia.

Pandémia a samotná karanténa bola veľmi náročná, čo sa týka aj psychickej stránky človeka. Byť nonstop spolu so svojim partnerom môže byť aj skvelá správa, no nemusí. Ako teda vyzerajú štatistiky?

Iba 18% opýtaných párov prezradilo, že si počas karantény skvelo rozumeli. Boli takmer bez hádok, skôr sa potvrdilo, že sú pre seba stvorení a ich vzťah to práveže zocelilo. Zvyšné percentá takto skvelo nedopadli. Niektoré páry sa rozišli, iné rozviedli.

​Ako sú na tom snúbenci?

Podľa prieskumu Forbes bolo 60% zasnúbených párov spokojných. Ich vzťah to posilnilo a spoločné nonstop nažívanie v karanténe ich presvedčilo, že chcú byť spolu a, že si perfektne rozumejú.

Ako sú na tom manželia?

Manželské páry boli o kúsok menej spokojnejšie, 56% opýtaných uznalo, že sa im nažívalo skvelo.

Napriek pozitívnej odpovedi uznalo dokopy až 71% opýtaných, že pociťovali úzkosti, stres a napätie. Nemusí sa to týkať iba vzťahu a ich partnerov, môže sa to týkať aj všeobecnej karantény a toho, že boli neustále zavretí doma a nemajú sa možnosť socializovať. 

Podľa Dr. Michaela Guriana na stránke Psychology Today by sa mali páry častejšie milovať. Sex uvoľňuje napätie a odbúrava zbytočný stres. Stratégiu pre zdravý vzťah počas pandemického obdobia podľa doktora si môžete prečítať tu.

Ako ste boli na tom vy so svojim partnerom počas karanténneho obdobia? 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 19:40