dreamstime
StoryEditor

Bohatého muža som vymenila za toho, ktorého skutočne milujem. Do dnešného dňa to neľutujem

02.05.2021, 14:00
Vzťahy
„Stála som na životnej križovatke a nevedela, kadiaľ sa vydať. Mohla som si zvoliť sobáš z rozumu, alebo to risknúť s jedným mladším fešákom,“ prezrádza odstupom času Magda.

V ruke som nervózne obracala letenku do Londýna a pokúšala sa definitívne sa rozhodnúť. Na ľavom prstenníku mi svietil briliant, ako by ma chcel obmäkčiť a potešiť. Predovšetkým však aj prehlušiť môj vnútorný hlas, ktorý hovoril – nerob to. Zásnubný prsteň i jednosmernú letenku som uložila späť do zásuvky nočného stolíka a vybrala som sa do reštaurácie, kde už som mala stretnutie s kamarátkami. „Magdi, všetko najlepšie,“ hučali kamarátky zborovo a bozkávali ma na líca. Snažila som sa usmievať, ale veľmi mi to nešlo. „Tóno ma požiadal o ruku,“ šepla som. „Tóno? Váš rodinný známy, u ktorého si bývala v Londýne?“ spýtala sa Lenka. „Dievčatá, ja som ho videla, je to fakt fešák, síce trochu starší, ale šediny mu seknú a zarába veľa peňazí. Budeš sa mať ako v bavlnke,“ tvrdila Kamila. „Lenže ja si nie som istá, či to mám urobiť. Nie je to nijaká láska nebeská.“ „Lenže, lenže... fakt je, že takej lásky sa ani nemusíš dočkať,“ namietla Lenka a mala pravdu. S mužmi som sa doteraz len trápila. Veľmi dobre som vedela, že keď Tónovu ponuku odmietnem, je možné, že raz budem ľutovať. Ibaže to už bude neskoro. „Čo si budeme nahovárať, máš tridsaťštyri, takže nie je čas, aby si si preberala.“ Striedavo sme sa zahľadeli do rezignujúcich pohľadov a len ticho prikývli.

Plán vyšiel
Na druhý deň som šla na plánovaný obed u mamy a tá mi, samozrejme, radila, aby som sa okamžite spakovala a letela do Anglicka. Tóna s našou rodinou pôvodne zoznámil otec, keď sa v tom čase zaujímal o kone a stávky a tí dvaja sa stretli na nejakých dostihoch. Vnímala som ho ako fajn strýka, a hoci mal oveľa menej rokov ako otec, považovala som ich za jednu generáciu. Potom sa po rozvode odsťahoval do Londýna a ako by sa po ňom zľahla zem. Je však pravda, že mi vždy písal k narodeninám a na Vianoce a po čase sme si asi aj vďaka tomu začali písať. Po nejakom čase ma pozval k sebe na návštevu a ja sa potom niekedy po polroku rozhodla naozaj navštíviť Londýn. Tóno ma hneď na letisku prekvapil tým, ako dobre vyzerá. Už v prvej chvíli som si všimla, že sa na mňa pozerá tak akosi inak ako dovtedy. Rozhodne som si všimla, že sa mu páčim a vôbec mi to neprekážalo. Dokonca som si ten pocit krásne užívala a na druhý deň som s ním začala neskrývane flirtovať. Predĺžený víkend sa blížil ku koncu a ja som sa cítila ako princezná. Poslednú noc som sa vkradla do jeho spálne so zámienkou, že mám v izbe zimu, či by sa mohol pozrieť na kúrenie. A keď som si sadla na posteľ, nevdojak mi z pliec skĺzli ramienka nočnej košieľky. Potom sa už stačilo len pozrieť Tónovi odhodlane do očí, a bolo to.

Článok pokračuje na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 15:41