dreamstime
StoryEditor

Otvorene o sexe. Ako muži vnímajú análny sex či pohlavný styk počas menštruácie?

27.04.2021, 16:15
Vzťahy
Sú otázky, ktoré sa hanbíme nahlas opýtať, aj keby sme na nich chceli vedieť odpoveď.

Prečo sa mužom tak veľmi páči análny sex?

Zadok je jedna z častí ženského tela, ktorá mužov priťahuje najviac, a ťažko nájsť takého, ktorý by voči peknému ženskému zadku zostal chladný. Análny sex predstavuje niečo zakázané, perverzné a trochu iné. V mužských sexuálnych fantáziách dokonca valcuje prvé priečky! Nejde iba o to, že konečník je užší a stiahnutejší ako pošva, ide aj o ten pocit, že svoj penis „strká“ niekam, kde to nie je úplne bežné a ani povolené. Vidieť ho však takmer v každom porne, preto nečudo, že by takmer každý muž chcel túto formu sexu aspoň skúsiť. U niekoho ide len o skúsenosť a viackrát „to“ nemusí, niekomu sa zapáči tak, že trvalý sexuálny vzťah by si bez tejto praktiky nevedel predstaviť. Nejde však len o to, čo sa páči mužom. Análny sex totiž nie je niečo, čo si vy odtrpíte a jemu dáte „za odmenu“. Análny sex je potešením aj pre množstvo žien, pretože toto miesto je veľmi, veľmi citlivé na dotyk. Len treba vedieť, ako na to, a aj odhadnúť, kedy je tá správna chvíľa, pretože „toto“ sa skutočne nedá robiť hocikedy.

Je v poriadku, ak muž nechce mať sex so svojou tehotnou ženou?

Sex v tehotenstve je zložitejšia téma. Niekedy ho žena vôbec nechce, pretože sa cíti neatraktívna a veľká, alebo jej ho lekár vyslovene zakázal. Niekedy je zasa žena počas tehotenstva oveľa žiadostivejšia, cíti sa atraktívne, pretože sa jej zväčšia prsia, a aj jej muž má na ňu práve v tomto období väčšiu chuť, lebo sa miluje so ženou, ktorá čaká jeho dieťa, a je to celé akési oveľa intímnejšie. No sú prípady, keď sa muž na svoju tehotnú ženu nedokáže vôbec pozerať ako na sexuálny objekt. Má chuť ju skôr chrániť, než s ňou sexovať, a ak tehotenstvo už naozaj vidieť a cítiť pohyby, veľa chlapov má pocit, že ich penis je naozaj iba malý kúsok od tela bábätka. Tiež sa môže muž obávať, že by žene ublížil. V poriadku to teda je a nikoho netreba do ničoho nútiť. Nebojte sa, keď porodíte, vráti sa všetko postupne do pôvodných koľají.

Je v poriadku mať sex aj počas menštruácie?

Pre niekoho môže byť táto záležitosť nechutná, iní sú jej otvorení. Na prvý pohľad sa zdá, že ide o niečo úplne nehygienické, a veľa žien si myslí, že muž by ich počas týchto dní ani náhodou nechcel. No pravda je taká, že muži so sexom počas menštruácie majú menší problém než samotné ženy, ktoré cítia ostych a možno tak trochu aj väčšiu zraniteľnosť. Úlohu určite zohráva aj krv, ktorá je pre ľudí symbolom všetkého možného, len nie rozkoše. Skúste však na chvíľu odhodiť svoje predsudky. Ženy sú počas menštruácie citlivejšie na dotyk, bozky aj pohladenia a počas menštruácie ľahšie dosahujú orgazmus, ktorý následne uvoľní bolesť v podbrušku spojenú s periódou. Pri orgazme sa totiž uvoľňuje oxytocín, dopamín a endorfíny, ktoré pôsobia anesteticky. Sex počas menštruácie má však tak trochu aj psychologický efekt – zblíži vás s partnerom. Odovzdaním sa mužovi počas týchto dní mu prejavíte maximálnu dôveru a otvorenosť, čo môže pomôcť k budovaniu dlhodobého vzťahu. Pretože „toto“ skutočne neurobíme s hocikým a presne tak isto to funguje aj naopak. Ak vidíte, že partner sa chce s vami milovať aj počas menštruácie, zrejme vám tým dáva najavo, že vás chce, so všetkým, čo k vám patrí.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 20:15