shutterstock.com
StoryEditor

Ako spoznáte neverníka? Tieto znaky vám ho pomôžu odhaliť

11.03.2021, 11:30
Vzťahy
Ako ju spoznať? Na tieto otázky odpovedali tí, ktorí sa v tejto situácii už ocitli.

Akonáhle je zasiate semienko podozrenia medzi partnermi, každá veta aj čin sa môžu naraz zdať podivné. Lenže, ak sa vám partner alebo partnerka sami nepriznajú alebo ich niekto dôveryhodný neuvidí, ako sa dopátrať k pravde? Nemusí to byť až tak zložité, pretože neverníci a nevernice veľmi často zanechávajú stopy a správajú sa inak ako predtým.

Na nasledujúcom zozname podozrivých znamení sa zhodli používatelia diskusnej stránky Reddit.

1. Nevera v minulosti
Zvyk je železná košeľa a často to bohužiaľ platí aj o podvádzaní. Každému sa samozrejme môže niekedy v živote stať, že sa zamiluje do niekoho iného, ako je jeho súčasný partner, alebo sa skrátka omámený alkoholom "zabudne" a k nevere dôjde. Ale ak váš nový partner v minulosti podvádzal niekoľkokrát, je pravdepodobné, že mu to asi nepríde tak zavrhnutiahodné a nemorálne, ako by ste dúfali. "Dvakrát neverník, navždy neverník. Raz to môže človek naozaj pokaziť a poučiť sa z toho. Ale ak sa z toho na prvýkrát nepoučíte, asi sa nepoučíte ani v budúcnosti, "uvažuje jeden z anonymných diskutérov.

2. Obviňuje vás z podvádzania
Niektorí ľudia sú žiarlivejší ako ostatní, ale neverníci sa občas prezradia práve svojou žiarlivosťou a neustálou potrebou uistenia o vernosti partnera. Pretože sami vedia, ako ľahké môže byť zaobstarať si "bokovku", začnú z toho podozrievať aj svojich partnerov. Spozornieť by ste mali najmä vo chvíli, keď k žiarlivosti nemajú vôbec žiadny dôvod. "Keď odišiel na služobnú cestu, volal mi v rôznej dennej a nočnej hodine a chcel odo mňa dôkaz, že nie som na alkoholovej párty s kamarátmi alebo dokonca s cudzími mužmi. Bolo to dosť divné, pretože nepijem alkohol, ani nechodím s kamarátmi na nočné ťahy, som vyložene domáci typ,"spomínala na vzťah s neverníkom jedna z diskutujúcich.

3. Klame o tom kde a s kým je
To je naozaj veľmi podozrivé, pretože prečo by vám váš vyvoIený mal tajiť, kde a s kým trávi čas? "V tejto kategórii to mám päť ku jednej. Šesťkrát v živote mi môj partner klamal o tom, kde práve je. Päťkrát to bolo preto, že ma podvádzal. Raz to bolo preto, že mi priateľ vyberal darček k Valentínovi,"spozorovala ďalšia užívateľka. Nevera sa samozrejme týka oboch pohlaví a svoje zlé skúsenosti majú aj muži. A varujú aj pred tým, keď vám partner pravdu postupne dávkuje. "Bola som vonku s dievčatami. Bola som vonku so skupinou ľudí. Vlastne to bol Dávid a jeho kamaráti. Teda len David. No, neboli sme vonku, ale u neho doma. Nič sa nestalo. No, možno sme sa pobozkali. Spali sme spolu, bol to úlet. No, vlastne spolu spíme už rok, "vybavoval si v diskusii postupné priznávanie faktov jeden z podvádzaných mužov.

4. Stráži si telefón a bankové výpisy
Ak si partner zrazu pridá heslo do mobilu, alebo si ho zmení, telefón má neustále stlmený alebo dokonca chodí telefonovať niekam, kde ho nebudete počuť, majte sa na pozore. Podľa mnohých podvádzaných je práve toto jasné znamenie, že si váš partner píše milostné a sexuálne SMS, vymieňa  fotky alebo rovno udržuje paralelný vzťah. Najmä, ak telefonát rýchlo končí, ak vstúpite do miestnosti alebo sa odohrávajú uprostred noci, keď už spíte. Podobné je to s bločkami a výpismi z bankových účtov, ktoré nesú stopy po romantických večeriach, hotelových izbách alebo darčekoch, ktoré ste nikdy nedostala.

5. Zmena v záujmoch
Toto je najväčšie výstražné znamenie. Ak partnerovi zrazu prestali vadiť vaše zlozvyky a už sa s vami prestal hádať aj o politike, možno si myslíte, že vás skrátka prijal takú, aká ste. O to väčší je potom šok, keď zistíte, že sa s vami o ničom nedohaduje preto, že na váš spoločný vzťah už rezignoval a sústredí sa na pestovanie vzťahu so susedkou. "Verte svojmu inštinktu. Vedel som, že sa niečo deje, keď som sa vrátil z návštevy u svojej matky a moja priateľka bola úplne vo vytržení, že som späť. Nikdy predtým tak nadšená nebola a ja som si zrazu začal všímať ďalšie podivnosti,"opisuje podvádzaný muž moment, keď si uvedomil, že ho partnerka podvádza so svojím šéfom.

Niektorí neverníci sa však uchyľujú aj k opačnej taktike a naopak vyvolávajú rozpory aj kvôli absolútnym „blbostiam“. V hádkach sa potom snažia nájsť zdôvodnenie toho, prečo sa už k sebe nehodíte a bolo by lepšie sa rozísť. Uľavujú tak svojmu zlému svedomiu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 12:35