shutterstock
StoryEditor

Rozišla som sa s partnerom. Ani vo sne mi však nenapadlo, ako mi rozchod vráti

01.03.2021, 15:55
Vzťahy
Patrícia bola rozhodnutá, že manželstvo už nejde zachrániť. Svojmu ex však nepriala nikdy nič zlé, práve naopak. Snažila sa, aby sa mal čo najlepšie.. toto však nečakala.

,,Náš vzťah nebol zlý, alebo neznesiteľný,‘‘ začína svoje rozprávanie krásna bruneta. Podľa jej slov si s Erikom proste len nesadli. ,,Bol milý, miestami toho však bolo príliš. Bola som pre neho celým svetom, bohužiaľ v tom zlom slova zmysle. Keď som sa mu niekoľko hodín neozvala, pretože som bola v práci, mal mizernú náladu a vypisoval mi, ako mu chýbam. Každodenne,‘‘ opisuje momenty svojho manželstva. Zo začiatku to však nebrala nejako tragicky, no už po roku manželstva toho bolo skrátka príliš.

Navrhla tak poradňu. Ani tá nepomohla, nakoľko keď Patrícia povedala, v čom vidí chybu, nevyjadril svoj názor a jednoducho so všetkým súhlasil. ,,Mala som pocit ako keby som žila s bábkou, ktorú môžem ovládať. Urobil všetko, čo som mu povedala a ja som to jednoducho nezvládala,‘‘ rozpráva ďalej. Aj keď by sa to iným ženám páčilo, Patrícia začínala byť bezradná. Všetko to vyvrcholilo, keď jej spravil scénu. ,,Čakali sme práve na vlak a ja som mu povedala, že zajtra prídem neskoro z práce. Začal kričať ako zmyslov zbavený, pre takúto maličkosť, vraj chcel byť so mnou. Trávili sme spolu pritom všetok náš voľný čas,‘‘ opísala moment, kedy si jednoducho povedala dosť a rozhodla sa podať žiadosť o rozvod.

,,Bolo mi ho však ľúto. Vyzeral, že nemal priateľov, a tak som sa opýtala mojej najlepšej kamarátky, či by mu nevedela byť tiež oporou. Nikdy neboli extra kamoši, ale rozumeli si,‘‘ rozpráva ďalej. To, čo však nasledovalo ďalej, do dnešného dňa nepochopila. ,,Stalo sa to ako keby z dňa na deň. Postupne so mnou obmedzili kontakt až sa so mnou ona prestala baviť úplne. Rozprávala som sa o tom s Erikom, no ten mi sľuboval, že to by mi nikdy nemohol spraviť,‘‘ spomína. A predsa len spravil – ani nie do roka sa zasnúbili a o pár mesiacov zobrali.

,,Nemám na nich ťažké srdce a prajem im to. Ak obom vyhovuje takýto vzťah, je to skvelé.. mám priateľa, som šťastná. Len nerozumiem ich správaniu,‘‘ vraví Patrícia. Z každej strany totiž počúva klebety, ktoré obidvaja roznášajú... ,,Tak asi si založili svoju lásku na nenávisti ku mne,‘‘ dodáva.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
15. apríl 2024 07:27