shutterstock.com
StoryEditor

Mala som pocit, že ma partner podvádza. Všetko však bolo inak

01.03.2021, 12:00
Vzťahy
Aj vy ste podozrievavý typ, ktorý za všetkým vidí drámu? Možno sa aj dráma deje, no iná, než vám beží v hlave. Stalo sa to aj našej čitateľke Jane z Leopoldova. sh

Môj priateľ Ivan, s ktorým som žila osem rokov a myslela som si, že ho poznám ako svoju dlaň, sa jedného dňa začal správať divne. Proste ináč. Videla som, že striehne na svoj mobil, že si často číta a píše maily a telefón nosí aj na záchod. Väčšinou bol podráždený, mal zlú náladu a sex so mnou nechcel vôbec, čo mi teda bolo podozrivé veľmi, keďže predtým ho vyžadoval takmer každý deň. 

Najviac som si však začala všímať jeho nepravidelné príchody domov a časté posedenia s kamarátmi večer. Predtým vybehol na pivo raz za mesiac, teraz to bolo aj dva razy do týždňa. Keď som ho konfrontovala s tým, či niekoho má, tvrdil, že nie a nech mu dám pokoj. To moje podozrenie umocnilo ešte viac. A tak som mu pár krát zavolala do práce na pevnú linku na jeho telefón. Zodvihol to niekto iný. Vtedy som sa utvrdila úplne. Bolo mi jasné, že počas pracovnej doby chodí za milenkou. A tak som sa vybrala počkať si ho pred robotu. Vyšli všetci jeho kolegovia, no Ivan nie. Jedného som zastavila a opýtala sa ho, či Ivan už išiel, alebo opäť ostáva dlho v práci. Ten na mňa vytreštil oči a evidentne bol v rozpakoch. Bola som si istá, že niečo vie. "Ivan tu už nerobí, pred mesiacom ho prepustili," vyplašene mi odpovedal kolega. 

​Vtedy som to všetko pochopila a cítila som sa ako hlupaňa. Hanbil sa mi to povedať a celé dni hľadal prácu. Za priateľmi chodil viac, lebo mal depku a ja som doma na neho len útočila. Telefón žmolil v rukách stále zrejme preto, že čakal, či mu niekto neodpovie na reakciu na inzerát. "Bože, čo som to za fúriu, ktorej muž nedokáže priznať ani to, že prišiel o robotu?", pýtala som sa samej seba. Po príchode domov som mu povedala, že to už viem a aj že mi to pokojne mohol povedať, nič by sa nestalo, robotu si predsa nájde inú. Navzájom sme sa jeden druhému ospravedlnili, ja za prehnanú podozrievavosť a on zas za zbytočný ostych, ktorým spustil lavínu mojich "bujných predstáv." Dnes už prácu má a na historke sa smejeme, no chcem vám týmto povedať, že nie za všetkým je hneď nevera alebo iný katastrofický scenár a že sa všetko netočí len okolo vás. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 04:19