shutterstock.com
StoryEditor

Pohádate sa niekedy so svojim partnerom? Nevadí, môže to byť prospešné

08.02.2021, 15:00
Vzťahy
Som hádavý typ. Ako nášľapná mína bývam hlavne ráno, napríklad keď nájdem drievko od zmrzliny pri našej manželskej posteli...

Slovnú bitku však dokážem hravo vyvolať aj v poobedných hodinách alebo pri spoločnom líhaní k spánku. Párkrát som sa dokonca so svojím mužom pohádala, zatiaľ čo on už dávno spal. Nie že by som si slovné potýčky užívala. Moje nasadenie a intenzita sú však niekedy naozaj obdivuhodné. Argumentom „mám to po otcovi“ potom vcelku štandardne zdôvodňujem svoj častý „blackout“. Jasné, nemôžem všetko hádzať na svoju genetickú výbavu, ale je pravda, že aj dedičnosť hrá v tomto prípade veľkú úlohu. Pretože som si svojho nedostatku vedomá, snažím sa na ňom pracovať a tiež v ňom (ako vo väčšine vecí) hľadať aspoň nejaké pozitíva. V čom teda môžu byť hádky prospešné?

V PRVOM RADE je dôležité povedať, že keď dôjde ku konfliktu, nemusí to nutne znamenať, že vám to doma neklape. „Občasná hádka do vzťahu patrí, teda aspoň do vzťahu, ktorý nie je mŕtvy. Ako hovorievala moja babička – kým sa ľudia hádajú, majú sa radi.“ Znamená to, že v ňom nie je stereotyp a že vám partner stojí za to, aby ste pred ním obhájili svoj názor,“ hovorí Mgr. Renata Jardin Kocourek, psychologička z kliniky Canadian Medical. Veď si spomeňte na svoje minulé rozchody. Keď už „to“ tam nebolo, iste vám nerobilo problém búchať dverami a vzniknutú situáciu jednoducho neriešiť. Bola vám skrátka rovnako ľahostajná ako partner sám. Inými slovami, v niektorých prípadoch môžu byť naše rozpory istým indikátorom zamilovanosti.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 23:27