shutterstock.com
StoryEditor

Myslí pri tom na svoju ex? Odpovedáme na otázky o sexe, ktoré sa hanbíte opýtať

18.01.2021, 20:00
Vzťahy
Je v poriadku, ak muž nechce mať sex so svojou tehotnou ženou? Prečo sa mužom tak veľmi páči análny sex? Odpovedáme na všetko, naozaj VŠETKO!

1. Je v poriadku mať sex aj počas menštruácie?

Pre niekoho môže byť táto záležitosť nechutná, iní sú jej otvorení. Na prvý pohľad sa zdá, že ide o niečo úplne nehygienické, a veľa žien si myslí, že muž by ich počas týchto dní ani náhodou nechcel. No pravda je taká, že muži so sexom počas menštruácie majú menší problém než samotné ženy, ktoré cítia ostych a možno tak trochu aj väčšiu zraniteľnosť. Úlohu určite zohráva aj krv, ktorá je pre ľudí symbolom všetkého možného, len nie rozkoše. Skúste však na chvíľu odhodiť svoje predsudky. Ženy sú počas menštruácie citlivejšie na dotyk, bozky aj pohladenia a počas menštruácie ľahšie dosahujú orgazmus, ktorý následne uvoľní bolesť v podbrušku spojenú s periódou. Pri orgazme sa totiž uvoľňuje oxytocín, dopamín a endorfíny, ktoré pôsobia anesteticky. Sex počas menštruácie má však tak trochu aj psychologický efekt – zblíži vás s partnerom. Odovzdaním sa mužovi počas týchto dní mu prejavíte maximálnu dôveru a otvorenosť, čo môže pomôcť k budovaniu dlhodobého vzťahu. Pretože „toto“ skutočne neurobíme s hocikým a presne tak isto to funguje aj naopak. Ak vidíte, že partner sa chce s vami milovať aj počas menštruácie, zrejme vám tým dáva najavo, že vás chce, so všetkým, čo k vám patrí.

2. Prečo sa mužom tak veľmi páči análny sex?

Zadok je jedna z častí ženského tela, ktorá mužov priťahuje najviac, a ťažko nájsť takého, ktorý by voči peknému ženskému zadku zostal chladný. Análny sex predstavuje niečo zakázané, perverzné a trochu iné. V mužských sexuálnych fantáziách dokonca valcuje prvé priečky! Nejde iba o to, že konečník je užší a stiahnutejší ako pošva, ide aj o ten pocit, že svoj penis „strká“ niekam, kde to nie je úplne bežné a ani povolené. Vidieť ho však takmer v každom porne, preto nečudo, že by takmer každý muž chcel túto formu sexu aspoň skúsiť. U niekoho ide len o skúsenosť a viackrát „to“ nemusí, niekomu sa zapáči tak, že trvalý sexuálny vzťah by si bez tejto praktiky nevedel predstaviť. Nejde však len o to, čo sa páči mužom. Análny sex totiž nie je niečo, čo si vy odtrpíte a jemu dáte „za odmenu“. An

álny sex je potešením aj pre množstvo žien, pretože toto miesto je veľmi, veľmi citlivé na dotyk. Len treba vedieť, ako na to, a aj odhadnúť, kedy je tá správna chvíľa, pretože „toto“ sa skutočne nedá robiť hocikedy.

3. Čo si predstavujú muži pri sexe?

Sú situácie, keď otázku „na čo myslíš?“ nie je práve najmúdrejšie položiť, pretože riskujete, že sa dozviete niečo, čo vlastne ani vedieť nechcete. Ale keď už sa pýtate, my vám teda odpovieme :-). Ak ste s týmto mužom vo vzťahu veľmi krátko, je vysoko pravdepodobné, že myslí len na vás, presnejšie povedané, nemusí myslieť na nič, lebo situácia sama osebe je pre neho dosť vzrušujúca. Pretože ste v jeho posteli nová. Ak ste vo vzťahu už roky, je takmer isté, že myslí pri sexe s vami na iné ženy. Nemusí to byť nikto konkrétny (napríklad kolegyňa, vaša kamoška alebo jeho bývalá, hoci aj toto je možné), väčšinou však ide o scénky z pornofilmu alebo fantázie, ktoré ho najviac vzrušujú. Či už je to sex s viacerými ženami, dvojitá penetrácia, análny sex... Tých možností je veľa a iba vy viete (a možno aj neviete :-)), čo sa tomu vášmu najviac páči. Podľa jedného výskumu sexuálnych fantázií však väčšinou tieto predstavy ani nemajú konkrétne tváre, muži sa zameriavajú skôr na iné časti tiel.

4. Je sex s malým penisom horší ako s veľkým?

No takto. Ide o to, aký veľmi malý a aký veľmi veľký ten penis je. Ak je fakt maličký, tak sa môže stať, že ho v sebe ani poriadne nepocítite. A čo je ešte horšie, muži s naozaj malým prirodzením o tom, že nie sú príliš obdarení, vedia, a preto môžu mať aj nízke sebavedomie, čo je pre ženy dosť odpudivé samo osebe. Ak je penis zasa príliš veľký, môže mať síce muž ego v poriadku, no sex je pre ženu bolestivý. Niekedy si žena zvykne, no niekedy ide až o taký nadrozmerný „kus“, že si nezvykne a sex je samé „au“. Muž potom nemôže ísť nikdy „naplno“, a to tiež nie je výhra ani pre jedného zúčastneného. Takže v tomto podľa nás platí, že najlepšia je zlatá stredná cesta s tým, že sa lepšie akceptuje „trošku väčší“ ako „trošku menší.“

5. Je v poriadku, ak muž nechce mať sex so svojou tehotnou ženou?

Sex v tehotenstve je zložitejšia téma. Niekedy ho žena vôbec nechce, pretože sa cíti neatraktívna a veľká, alebo jej ho lekár vyslovene zakázal. Niekedy je zasa žena počas tehotenstva oveľa žiadostivejšia, cíti sa atraktívne, pretože sa jej zväčšia prsia, a aj jej muž má na ňu práve v tomto období väčšiu chuť, lebo sa miluje so ženou, ktorá čaká jeho dieťa, a je to celé akési oveľa intímnejšie. No sú prípady, keď sa muž na svoju tehotnú ženu nedokáže vôbec pozerať ako na sexuálny objekt. Má chuť ju skôr chrániť, než s ňou sexovať, a ak tehotenstvo už naozaj vidieť a cítiť pohyby, veľa chlapov má pocit, že ich penis je naozaj iba malý kúsok od tela bábätka. Tiež sa môže muž obávať, že by žene ublížil. V poriadku to teda je a nikoho netreba do ničoho nútiť. Nebojte sa, keď porodíte, vráti sa všetko postupne do pôvodných koľají.

6. Žiarlia na seba páry, ktoré chodia na swingers párty?

Poďme si najskôr vysvetliť, čo to vlastne je, pretože ani toto nemusí byť niekomu úplne jasné. Často si totiž túto párty ľudia mýlia s gruppensexom, kde ide primárne o to, vyspať sa s čo najväčším počtom ľudí. Klasická swingers párty má trošku pokojnejší priebeh a viac pravidiel. Vstup na takúto párty, kde sa normálne popíja pri bare, je povolený v páre, alebo aj žene samej, a ide o to, že si tento pár prizve do sexuálneho aktu ďalší pár alebo ženu. To je základný rozdiel, pretože pri gruppensexe môže prísť človek úplne sám a môže sa tam vyspať s akýmkoľvek počtom ľudí. Swingers teda vyhľadávajú primárne páry, ktoré túžia po okorenení ich sexuálneho života, a ak sa dvaja na niečom takomto dohodnú, mala by ísť žiarlivosť bokom. Pravda je však taká, že sme len ľudia a aj keď si žena môže myslieť, že pohľad na svojho muža, ako si to rozdáva s inou, jej prekážať nebude, alebo ju dokonca bude vzrušovať, realita môže byť nakoniec iná. Je dokázané, že aj keď páry takýmto štýlom nejaký čas fungujú, nakoniec predsa len jeden z páru začne žiarliť. Jeden výskum dokonca tvrdí, že až tretina týchto párov sa nakoniec kvôli žiarlivosti rozíde. Rovnaký výskum hovorí aj to, že ide o situácie, keď si jeden z partnerov začal myslieť, že nejde len o telesnú neveru, ale že jeho partner začal k tretej osobe v posteli aj niečo cítiť.

7. Čo ak svojmu partnerovi „tam dolu“ nevoniam?

Trápi vás to vždy, keď sa jeho ústa priblížia k vašim genitáliám, a z tohto dôvodu orálny sex odmietate? Nemusíte sa viac trápiť, ak vám to on robiť chce a ak sa o vašu vagínu dobre staráte, určite je s vami všetko v poriadku. Na starostlivosť o túto ženskú časť tela sú na trhu dostupné gély na intímnu hygienu a obsahujú presne to, čo vaše telo potrebuje, ale, samozrejme, nič nepokazíte ani vodou a jemným mydlom. Dôležitú úlohu zohráva aj vhodná spodná bielizeň, kde určite vyhráva tá zo 100 % bavlny. Nemôžete očakávať, že budete príťažlivo voňať po celom dni v umelých nohavičkách, a nie je žena, ktorá by po celom dni nemusela ísť do sprchy. K vôni celého tela, a nielen genitálií, prispieva aj zdravá životospráva, nezadržiavanie moču, no a správna hygiena po každej potrebe. Čudovali by ste sa, nie pre každého je to samozrejmosť!

8. V čom robia ženy podľa mužov chybu pri orálnom sexe?

Zásadnou chybou je odmietať ho, pretože muži ho jednoducho chcú a tento akt im pripadá veľmi vzrušujúci. Existuje totiž až 15 percent žien, ktoré orálny sex svojmu partnerovi nechcú urobiť. Vôbec. Pripadá im nehygienický, alebo jednoducho nechutný a až príliš perverzný. Podľa mužov je tiež dosť zlé, ak sa naň žena podujme, no tvári sa pritom trpiteľsky a vidieť, že „to“ chce mať rýchlo za sebou. To tiež nie je žiadna výhra. Dokonalý orál si muži predstavujú až úplne-úplne do konca, teda aj s povestným „prehĺtaním“, či sa nám to páči, alebo nie... Čiže, ak by mal nejaký muž porozprávať o najlepšom orálnom sexe, aký kedy zažil, určite by ho opísal tak, že sa v ňom žena vyžívala, strkala si úd čo najhlbšie a nechala muža do svojich úst aj ejakulovať. A potom... „to“ nevypľula. Taká je realita. Tak vyzerá orálny sex v každom porne.

9. Je orgazmus počas tehotenstva bezpečný?
V prípade žien, ktoré majú absolútne bezproblémové tehotenstvo, je sex počas tehotenstva bezpečný a mnohé dokonca tvrdia, že je lepší ako kedykoľvek predtým. No ak máte rizikové tehotenstvo, krvácate, prípadne cítite bolesť, na sex ako taký zabudnite radšej úplne, ale to vám iste povedal aj váš lekár. Orgazmus má samé blahodarné účinky na náš organizmus a vyvoláva drobné sťahy svalstva a tie lono spevňujú, čo oceníte aj pri pôrode. No ani odborníci nie sú za jedno v tom, či sú tieto sťahy aj schopné vyvolať predčasný pôrod, alebo nie. Podľa jednej skupiny vedcov a lekárov navyše obsahujú spermie prostaglandín, ktorý môže spôsobiť predčasné narodenie dieťaťa. Druhá skupina zas tvrdí, že ani jemné sťahy pri orgazme ženy a ani drobné množstvo prostaglandínu v ejakuláte muža pôrod vyvolať nedokážu. Stopercentnú odpoveď vám teda asi nedá nikto, pretože výskumov k téme tehotných žien je veľmi málo. Ak aj po sexe prišlo k predčasnému pôrodu, nikto si nemôže byť stopercentne istý, že by k nemu neprišlo aj bez sexu. Odpoveď teda hľadajte v sebe a vo svojich pocitoch. Ak ste zdravá a spokojná tehotná žena a navyše máte ešte aj chuť na sex, tak prečo si ten orgazmus nedopriať?

10. Masturbujú pravidelne aj ženy?

Nevieme odpovedať za každú jednu z nás, no prieskumy, ktoré boli na túto tému robené, hovoria, že áno. Ženy masturbujú pravidelne a často, minimálne však raz do mesiaca, priemerne raz do týždňa. Záleží aj na tom, či má žena partnera, a aj na tom, či ju tento sex s partnerom dokáže priviesť až k vyvrcholeniu. Pretože existuje veľa žien, ktoré majú orgazmus pri masturbácii, no pri normálnom sexe len občas alebo vôbec! Ďalším zaujímavým faktom je, že väčšina z nás masturbuje doma v posteli z nudy, keď nikto nie je doma, alebo keď sme nervózne a potrebujeme „vypustiť paru“. Ženy však majú stále tendenciu sa tváriť, že niečo také nerobia, ako by bola masturbácia niečo zlé a nehanebné.

11. Prečo pri sexe niekedy cítime bolesť?

Dôvodov môže byť viac. Niekedy je za tým infekcia, s ktorou si poradí gynekológ či urológ (áno, pri zápale močového mechúra či močových ciest môžeme cítiť bolesť pri sexe). Vo vážnejších prípadoch zasa môže ísť o cysty, zhubné či nezhubné nádory. Pri opakovanej bolesti pri sexe (odborne sa to nazýva dyspareunia) teda treba vždy zájsť k lekárovi. Ten však možno žiadnu príčinu nenájde a potom stojí za to zamyslieť sa, či nemôže za bolesťou stáť vaša psychika. Neschopnosť uvoľniť sa pri sexe a pociťovanie bolesti môžu spôsobovať napríklad úzkosť, depresia či rôzne traumy, ktoré môžu, ale aj nemusia so sexom priamo súvisieť. Dôvodom môžu byť aj partnerské problémy a strata dôvery k partnerovi. Psychosomatika funguje aj tu. Ak nedôverujete partnerovi, máte z neho stres a „stiahnutý žalúdok“, potom ste určite stiahnutá aj tam dole.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
12. apríl 2024 09:40