shutterstock.com
StoryEditor

Príbeh jednej z vás: Túžba schudnúť mi zničila manželstvo

16.12.2020, 18:00
Vzťahy
„Nikdy by mi nenapadlo, že s Milošom prežijem niečo podobné,“ hovorí Marcela.

Stretli sme sa na narodeninovej oslave mojej šéfky. Chvíľu sme po sebe „nenápadne“ pokukovali, kým sme sa dali do reči. Teda, Miloš toho veľa nenahovoril, len sa usmieval, no mne sa jazyk nezastavil, takže sme sa skvele dopĺňali a bavili. Ešte v ten večer sa ma spýtal, či by som s ním nešla na rande. Súhlasila som.

Šialene zamilovaní

Keď sme spolu začali chodiť, mala som postavu krv a mlieko a to sa Milošovi páčilo. „Marcelka, moja kráska, moja bacuľka, moja láska jediná,“ šepkával mi . Rozumeli sme si nielen v posteli. Chodili sme spolu po horách, splavovali rieky, navštevovali hrady a zámky, sledovali rovnaké filmy, čítali rovnaké knihy a počúvali rovnakú hudbu. Dokonca sme sa obaja radi rýpali v zemi alebo niečo majstrovali v dielničke. Rozdiel medzi nami bol azda len v tom, že ja som si dala rada pohár vína, zatiaľ čo Miloš pohár piva, ja som rada chodila k vode, no Miloš nevedel plávať – to boli asi naše jediné „trecie plochy“. Boli sme šialene zamilovaní a spokojnosť z nás sálala. Po takmer trojročnej známosti sme sa rozhodli, že už sme pripravení založiť si rodinu. Keď som sa vydávala, moja hmotnosť sa pohybovala okolo 85 kilogramov. Uznávam, že pri mojej výške 165 centimetrov to nebola ideálna hmotnosť, ale Miloš bol so mnou spokojný. Taká som sa mu páčila. A to bolo pre mňa najdôležitejšie.

 

Bolo nás päť

Naša šťastná rodina sa za desať rokov rozrástla na päť členov. Po troch deťoch mi nejaké tehotenské kilá ešte zostali, takže ma bol dobrý kus. Bola som obézna. Ručička na váhe ukazovala 99 kilogramov. Bolo to hrozné! Cítila som sa zle a nevošla som sa už ani do veľkosti XXL. Stále mi niečo niekde „pretekalo“, najmä na páse a cez prsia som mala s oblečením problémy. Veľakrát som si hovorila, že so svojou hmotnosťou budem musieť niečo robiť, ale Miloš o tom nechcel ani počuť. „Marcelka, neblázni s diétou. Veď si tak sexi!“ A to mi hneď dokazoval aj v praxi. Až jedného dňa som sa stretla s kamarátkou zo strednej, ktorá bývala tiež „pri sebe“, no teraz predo mnou stála krásna štíhla žena. Neverila som vlastným očiam. A ja som sa v tej chvíli rozhodla, že už nechcem byť tučná matka, ktorá sa hanbí vyzliecť do plaviek. Chcela som spraviť radosť aj Milošovi. Hoci tvrdil, že moje špeky a faldíky mu nevadia, tak úplne som mu neverila. Ale čo ak stretne štíhlu ženu, zapáči sa mu a odíde od nás...

​ 

To je znamenie

Pretože manžel odišiel na zahraničnú stáž do materskej firmy, v ktorej pracoval, pomyslela som si, že je to znamenie, aby som začala s chudnutím. Vzhľadom na to, koľko som vážila, výsledok drsnej krabičkovej diéty bol na mojej postave badateľný, ale kosti mi ešte ani zďaleka netrčali. Bola som hrdá, že som dokázala schudnúť, a verila som, že aj môj milovaný manžel bude nadšený z toho, ako som opeknela. Dokonca som si kúpila aj sexy nočnú košieľku a tešila sa, keď sa vráti domov. Veľmi mi už chýbal.

 

Prišiel šok

Keď prišiel domov, zdalo sa mi, že sa na mňa díva nejako čudne. Ale hneď si ho pre seba zobrali našli synovia, takže sme ani nemali čas niečo si povedať. Keď chlapci zaspali, obliekla som sa do svojej novej košieľky... Čakala som slová obdivu, a že „na to“ hneď skočíme. Ale nie... „Marcela, prepáč, ale predtým si sa mi páčila oveľa viac. Bola si super sexi ženská, proste kus. Do takej ženy som sa zamiloval a s takou sa chcem milovať,“ šokoval ma Miloš. A korunoval to slovami, že už som preňho stratila iskru a nepriťahujem ho. Vzal si perinu a šiel spať do obývačky. Zostala som ako obarená. Bola som v šoku, zmätená a cítila som sa ponížená. Vždy som bola presvedčená, že ma Miloš miluje preto, aká som, a nie preto, ako vyzerám. Teda ako som vyzerala. Myslela som si, že je v našej láske a spokojnom manželstve niečo hlbšie než len môj guľatý zadok a veľké prsia. Ale zrejme som sa mýlila. Ja som ho však stále milovala, hoci ma svojím postojom zaskočil. Prečo nestál pri mne a neradoval sa z môjho snaženia? Veď som to robila najmä kvôli nemu. A vychudnutá som rozhodne nebola. Napadlo mi, že sa možno začal báť, aby sa za mnou neotáčali cudzí chlapi. Čo keby som mohla byť pre niekoho atraktívna a opustila ho... Alebo že by sa urazil, že som sa s ním o svojom rozhodnutí schudnúť neporadila, alebo že som mu o tom vôbec nepovedala...

 

Odišiel od nás

Snažila som sa o tom s Milošom porozprávať. Chcela som vedieť, čo tak hrozné som spravila, prečo o mňa stratil záujem ako o ženu a prečo u nás slovo sex bolo zrazu tabu. Ale moje snahy o akúkoľvek debatu boli úplne zbytočné. Je však pravda, že on toho nikdy príliš nenahovoril... Okrem nutného zaistenia chodu domácnosti a starostlivosti o synov sme tak už spolu prakticky nehovorili. Celé noci som premýšľala, čo by som mala robiť a ako sa mám zachovať. Nemohla som predsa Miloša nútiť, aby ma miloval, aby so mnou spal, keď sám nechcel. Ale čo naši chlapci? Tí sú ešte malí a otca potrebujú. No a ako som bývala nervózna a nemohla som spávať, schudla som ďalších desať kíl. Mala som svoju vysnívanú hmotnosť, no šťastná som rozhodne nebola. Miloš sa od nás odsťahoval, podal žiadosť o rozvod a ja som zostala s chlapcami sama. Netrpeli sme nedostatkom, to nie. Ja pracujem a Miloš nám dával dosť peňazí. Nechal nám dom, synom sa pravidelne venoval, ale doma nám – a myslím, že najmä mne – veľmi chýbal. Asi tak po roku a pol som začala tajne dúfať, že sa k nám vráti a opäť budeme úplná rodina, hoci aj bez manželských intímnych chvíľok. Ako som na to prišla? Postupne sme sa totiž začali normálne baviť a hovoriť o všetkom možnom, aj keď tému môjho chudnutia sme neotvorili. Miloš s nami trávil víkendy. S chlapcami sme jazdili na výlety po Slovensku, boli sme na dovolenke pri mori a zasa sme sa spolu smiali.

Druhá svadba

A tak sa to postupne čoraz viac vracalo do starých koľají, až... Pred mesiacom sa Miloš druhýkrát oženil! A div sa svet, jeho súčasná manželka je pekne guľatá bacuľka veľkosti XL. Áno, to ja som mu druhýkrát povedala áno a druhýkrát sme si sľúbili, že budeme spolu v dobrom aj v zlom. Svoju štíhlosť som vymenila za rodinu. Zato mi milovaný a milujúci manžel a šťastní synovia rozhodne stoja.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 15:49