shutterstock.com
StoryEditor

Ako zo zlého filmu: Pristihla som ženatého syna s milenkou

25.11.2020, 18:00
Vzťahy
To, že syn nemal šťastnú ruku pri výbere partnerky, mi bolo jasné ešte skôr, ako sa oženil. A chúlostivá situácia, ktorej som neskôr bola svedkom, mi moje obavy iba potvrdila.

S mužom máme dvoch synov. Mladší študuje na vysokej škole, starší Martin žije v neďalekom paneláku s manželkou a trojročnou dcérkou. Má dobrú prácu, dokáže zarobiť peniaze a postarať sa o rodinu. Jedinou prekážkou, aby sme sa tešili, že sa synovej rodinke darí, je jeho žena Lucia – veľmi pekná čiernovláska s veľkými hnedými očami a so super postavou. No keď sa s vami dá do reči, prvotný príjemný dojem je hneď preč.

Svadba z rozumu
Lucia je hlúpa, hašterivá, arogantná a klebetná žena. Ešte keď si s ňou Martin začal, snažili sme sa mu naznačiť, že sa nám nepáči, a zároveň sme dúfali, že časom zistí, čo je zač, a rozíde sa s ňou. Aj sa to takmer stalo, lenže Lucia to zrejme vycítila, a tak si Martina poistila. Ako nám neskôr povedal, bez jeho vedomia vysadila antikoncepciu a otehotnela. Veľmi dobre totiž vedela, že náš syn je slušne vychovaný a nepošle ju na potrat. Dokonca jej kývol na sobáš.

Trhliny v spoločnom živote
Vnučka má už tri roky a Lucia sa veru do práce nehrnie. Malú zavedie do škôlky, chodí na kávičky s kamarátkami a zbiera klebety. Po Martinovi stále len šteká, s ničím nie je spokojná, neustále mu niečo vyčíta. Martin chodil dlhé týždne ako bez života, až nedávno som si všimla, že má akúsi lepšiu náladu. Tušila som, že sa zrejme niečo zmenilo k lepšiemu, a po pravde som sa aj tešila, no dôvod ma šokoval.

Pristihnutý „in flagranti“
Lucia odišla aj s malou na víkend k rodičom a Martin mal byť na služobnej ceste. Kúpila som im mäso a išla zaniesť, keď máme kľúče od ich bytu. Syn však na žiadnu služobnú cestu nešiel – nachytala som ho pri sexe s nejakou ženou. Bez slova som z bytu odišla. Martin asi o hodinu prišiel za mnou. „Prepáč mi, prosím. Lenže ja už Luciu neviem ani len vystáť. Adela nie je dievča iba na sex, som do nej zamilovaný, perfektne si s ňou rozumiem. Bojím sa však, že keď to s Luciou ukončím, urobí všetko, aby dcérku štvala nielen proti mne, ale aj vám. Neviem, čo ďalej,“ zveril sa mi.

Sľub mame
Za normálnych okolností by som bola na Martina nahnevaná, pretože pre románik riskuje stratu rodiny. No keďže poznám Luciu, úplne mu rozumiem. No nepáči sa mi, že manželku podvádza. Takto sme ho predsa nevychovali. „Síce Lucia je taká, aká je, ale nezaslúži si to. Je predsa matka tvojho dieťaťa. Ona by na to aj tak časom prišla,“ dohovárala som synovi. Zároveň som mu sľúbila, že si to, čo som videla, nechám iba pre seba. No pod podmienkou, že si Martin urobí v živote poriadok.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 11:39