shutterstock.com
StoryEditor

Už naozaj nevládzem. Manžel ma stále kontroluje a špehuje

18.09.2020, 13:00
Vzťahy
Hovorí sa síce, že dôveruj, ale preveruj, no niekedy sa to preverovanie vymkne spod kontroly a potom nejde o nič iné než chorobnú žiarlivosť. A to je už problém...

So Samom sme spolu takmer 15 rokov a máme dve deti. Nikdy som mu nebola neverná, lenže on sa ku mne správa, ako keby som bola kráľovná všetkých pobehlíc. Kontroluje ma na každom kroku. Než som Sama spoznala, nemala som žiadnu vážnejšiu známosť. Teda, ak nepočítam pár vzťahov, ale išlo skôr o letné lásky. Manžel pochádza z rozvedenej rodiny a jeho mama striedala partnerov ako na bežiacom páse. Preto rozmýšľam, či toto nie je za jeho chorobnou žiarlivosťou.

Kolaudácia pod drobnohľadom
Nesnažím sa dávať Samovi zámienky na žiarlivosť, preto keď som asi pred polrokom išla na kolaudáciu bytu k slobodnému kolegovi spolu s ďalšími ľuďmi z práce, vôbec mi nenapadlo, že by mu to mohlo prekážať. Odvtedy sa vlastne správa čudne – už počas kolaudácie mi stále vypisoval správy, čo robím a kedy už pôjdem domov... Prišiel ma aj čakať ku kolegovmu paneláku, čo som od neho nevyžadovala, pretože domov ma mala odviezť kolegyňa. „Myslel som si, že ťa poteší, keď ťa takto prekvapím,“ povedal mi, no ja som za tým vycítila iný zámer.

Hádky pre fotku
A moje predtuchy sa naplnili. Dokonca hneď na druhý deň, keď kolega zavesil na sociálnu sieť fotky z kolaudácie a označil aj mňa, čiže Samo ich mohol vidieť. „To prečo sedí ten mladý kolega pri tebe tak blízko? A ako vidím, tebe sa to celkom páči,“ narážal na spoločnú fotku, kde sa do záberu muselo zmestiť 10 ľudí, čiže všetci sme boli natlačení pri sebe, no on si všímal iba mňa a slobodného kolegu. „Čo nevidíš, že všetci sme tam natesno? Mala som si radšej vybaviť individuálny fototermín? Ak toto má byť zámienka na žiarlivosť, tak len čo zbytočne mrháš energiou,“ povedala som mu.

Kontrola a špehovanie
Samovi to však nestačilo. Niekoľkokrát som ho potom pristihla, ako mi kontroluje veci v kabelke a tiež mobil. „Tebe načisto preskočilo! To mi po toľkých rokoch nedôveruješ? Uvedomuješ si, že ma to uráža?“ vykričala som mu. Chvíľu bol pokoj, ale potom sa to opäť začalo. Telefonoval ku mne do práce a vypytoval sa kolegov, či sme ozaj mali poradu až do večerných hodín. Rovnako vyvolával aj mojim kamarátkam, s ktorými som sa stretla na káve, či som tam naozaj bola. A vyvrcholilo to tým, že ma začal sledovať!

Nádej na zmenu k lepšiemu
V práci som ostala kolegom na smiech a aj kamarátky ma pre istotu ani nevolajú von. Najskôr som to riešila s manželom krikom a hádkami, no nepomohlo, a tak som si vydupala aspoň spoločnú návštevu manželskej poradne. Zatiaľ je to čerstvé, čiže nejaké veľké pokroky ešte nevidím, no Samovu snahu zmeniť sa áno, a to mi stojí za to pokračovať v našom vzťahu ďalej.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 22:47