shutterstock.com
StoryEditor

Opýtali sme sa za vás: Ako vyzerá, keď muž miluje a ako, keď chce podviesť?

13.09.2020, 14:00
Vzťahy
Ako vyzerá skutočná láska a kedy naozaj chlap skutočne miluje ženu? Je žiarlivosť len nedostatkom sebavedomia? Dvaja muži prehovorili špeciálne pre Evitu o svojom pohľade na lásku, žiarlivosť i neveru.

Filip: Ak sa o vzťah nestaráte každý deň, začne to škrípať

Muž v prvom rade musí byť gentleman a musí mať k žene rešpekt! Venuje jej dostatok pozornosti, chráni ju, všíma si a váži maličkosti, ktoré pre neho každý deň robí. Vyznania lásky môžu fungovať v začiatku vzťahu, no myslím si, že dôležitejšie sú skutky. Každá žena sa poteší malému prekvapeniu, ktoré vzťah oživia aj po mnohých rokoch. Nemusí to byť kytica kvetov. Za pokus možno stojí prekvapiť ženu tým, že pripravíte večeru, povysávate alebo vynesiete smeti bez zbytočného frfľania.

Prirodzená žiarlivosť je súčasťou každého zdravého vzťahu a myslím, že do určitej miery je prejavom lásky a druhej polovičke to lichotí. Samozrejme, v rámci normy! Žiarlivosť, ktorá obmedzuje jedného alebo oboch partnerov, vyvoláva hádky či iné nezhody do vzťahu nepatrí. Či už je prejavom lásky, majetníctva alebo nízkeho sebavedomia jedného z partnerov. Ak muž miluje svoju ženu, nikdy ju neponíži pred inou ženou, akokoľvek mu je daná slečna sympatická.

Myslím si, že ak sa partneri nedostatočne venujú jeden druhému a vzťah berú ako samozrejmosť, začnú sa nudiť. V začiatku vzťahu sa každý z partnerov snaží očariť toho druhého, no po dlhšom období sa veľakrát snaha vytratí. Iným dôvodom môže byť nespokojnosť muža v intímnom živote, ktorú s partnerkou nerieši otvorene, a tak náhradu hľadá niekde inde. 

Michal: Milujúci muž si na žene všíma detaily, ktoré nikto iný nevidí

Myslím si, že muž, ktorý miluje, chce žene dať všetko na svete. Je pre ňu ochotný zomrieť, zároveň pre ňu žiť. Myslí na ňu, keď s ňou nie je a keď je s ňou, tak preto, lebo chce, nie preto, že musí. Zároveň k nej pociťuje rešpekt. Podporuje ju v tom, čo robí, lebo chce, aby bola šťastná a úspešná. Nerozmýšľa o tom, či s ňou bude, alebo nebude aj zajtra. Lebo tak to znamená, že akceptuje určitým spôsobom „my“ do svojho „ja“. Miluje na nej detaily, ktoré si nikto druhý nevšimne. A tisíc ďalších vecí. V prvom rade už nehľadá žiadnu inú.

Ako vzniká nevera? V prvom rade keď má na to muž priestor, dôvod a hlavne chuť. Vzájomná chémia medzi mužmi a ženami je vec, ktorú nepoprieš. U mužov je to vždy spojenie chémie a toho, že im doma niečo chýba, alebo pred niečím utekajú. Alebo sú skrátka len promiskuitní a jedna im nestačí. Poznám veľmi veľa ľudí, ktorí sú v podstate len dobití zo stereotypu, v ktorom žijú. Jednoducho nevedia, ako by v sebe a vo vzťahu rozdúchali oheň a vášeň, tak to skúšajú cez inú ženu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
17. apríl 2024 22:43