Súvisí to so vzťahmi, ale často na to zabúdame. Intimita nie je len o sexe, ale o prostom dotýkaní a fyzickom kontakte. Objatie, pohladenie alebo masáž urobí pre telo viac ako dávka antidepresív.pixabay.com
StoryEditor

Áno, sex je naozaj dôležitý! Kto hovorí, že nie, klame

27.08.2020, 18:30
Vzťahy
Takto sa v spálni správa muž, s ktorým vás to bude baviť celý život.

1. Rád sa bozkáva
Bozkávanie robí milovanie. Ak sa bozkáva dobre, ak vás to baví hodiny, ak to on nepovažuje za vybavené po pár minútach, máte vyhraté. Raz som si vyšla s chlapíkom, ktorý bol počas celej večere zábavný, naozaj som mala fajn pocit, možno aj motýle v bruchu, ale keď ma v aute na rozlúčku pobozkal, bola to studená sprcha. Nič. Len neosobný dotyk. Krátky a bez emócie. A v esemeske mi to opísal ako super bozkávačku. Riskla som aj sex a čo vám poviem. Ešte horšie na druhú! Takže – bozkávanie sledujte. Vie vám dať najavo, ako veľmi ho zaujímate, vzrušujete, vie prejaviť svoje sústredenie... no prosto, všetko to, čo vás tak baví sledovať vo filmoch. Je to prvý a dôležitý znak vášho spoločného intímneho života.

2. Predohra
Aj môj muž si robí často srandu, že predohra je prekliatie každého zdravého muža. Nech je to akokoľvek, ten, ktorý ide po dvadsiatich sekundách na vec, asi veľa fantázie nemá. A asi ho ani nezaujíma, či vás to baví alebo nie. Iste, rýchlovka z času na čas, to je fajn. Ale predohra je aj akt intimity, akt nevypovedaných emócií, stupňovanie vzrušenia, je to niečo, čo medzi dvomi buduje puto, o ktoré sa dá oprieť, keď je zle. V rámci nej sa muž nevyhýba žiadnej časti vášho tela, dokáže sa pýtať, dokáže skúmať, čo áno, čo nie, predohra nemusí byť smrteľne vážna, humor k sexu patrí tak ako k životu.

3. Nie sú to preteky
Nie, nie. Súťaživosť nech ostane pred dverami spálne. Lebo to, že je prvý, neznamená, že vyhral.

4. Je nápaditý – neskĺzne do rutiny
Tak, ono to rokmi hrozí. Prídete na to, ktoré polohy sú pre vás tie najlepšie, ktoré vás najviac bavia, vyhovujú vám, pri ktorých dosiahnete vrchol bez väčšej námahy. Píšem to optimisticky v množnom čísle, aj keď viem, že mnohé páry majú takúto polohu len jednu. Milovania sa potom končia práve v tejto polohe bez toho, aby bola nejaká snaha o zmenu. To je úplne o. k., netvárme sa, že sa nám chce každý druhý deň vymýšľať ako kedysi, ale zasa... keď je čas, cez víkendy alebo cez dovolenku, dajme sexu trochu šťavy a vyjdime z komfortnej zóny. Nech to neskĺzne do rutiny – ústa, krk, pravý prsník, postláčaný ľavý, znovu ústa, a ide sa na vec. A o štyri minúty spíme.

5. Nepotrebuje spálňu, ale ani WC kabínku v lietadle
Juj, mám kamarátku, ktorej manžel mal utkvelú predstavu, že sex je úžasný všade, len nie doma. Na oslavách ju ťahal do tmavých kútov, na dovolenkách to chcel pri bazéne, na pláži, u rodičov v záhrade, keď všetci pospali. Trochu nasilu, trochu na hlavu. Akoby ho vzrušovalo miesto, nie jeho manželka. Úprimne poviem, v čase zamilovanosti sme si s mužom dali záväzok, že vždy, keď pôjdeme na výlet autom, niekde ho odstavíme a pomilujeme sa. Urobili sme to raz, v ten deň, keď sme si to sľúbili. V Rakúsku, pri jazere. Keď tadiaľ prechádzame k moru alebo na lyžovačku, pozrieme na seba, usmejeme sa a už nám to ani nenapadne. Niektoré veci patria k tým prvým mesiacom totálneho nadšenia zo sexu. Ale pravda je, že na milovanie nemusíte mať len spálňu. Každý kúsok nábytku môže byť nositeľom spomienky :-).

6. Má milé narážky na váš spoločný sex
Robieval to môj strýko. Ako dieťa som tomu nerozumela, ako pubertiačke mi to bolo trápne a ešte viac to bolo trápne ich dcéram, a teraz, keď som dospelá, jeho žene vlastne v dobrom závidím. Mal také tie milé poznámky: „Nečudujem sa, že si taká veselá po včerajšku, ty dračica,“ alebo: „Martuška moja, tebe ja prospievam, večer si to zopakujeme...“ Nerobil to vulgárne ani vystatovačne, hovoril to s láskou a s úsmevom, ktorý mu ona opätovala. Dodnes sú spolu, už takmer sedemdesiatnici, cestujú, záhradkárčia a bohvie, čo ešte robia doma po večeroch :-).

7. Rád sa k vám pritúli
Muži, ktorých chceme milovať celý život, sa radi túlia. Nie vždy a všade. Ale radi vás objímu, radi vás držia v spánku za ruku, alebo si tú svoju prehodia cez vás. Možno si len prepletiete nohy, aby ste cítili vzájomnú blízkosť. Je to láska, áno, ale ako hovorí moja kolegyňa, je to aj forma lenivého sexu. Každý, ako si povie. Hlavne, že sa dotykom nevyhýba. Lebo tie sú korením dlhodobého telesného vzťahu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 19:21