unsplash.com
StoryEditor

Žiarlim na manželovu kolegyňu. Z práce prišiel neskôr, lebo boli na káve

06.07.2020, 15:00
Vzťahy
Sústrediť sa na prácu v prítomnosti atraktívnej kolegyne je výzva tak pre slobodného, ako i ženatého muža. Zvlášť, keď sympatie od nevery väčšinou oddeľuje len tenká čiara.

Som na rodičovskej dovolenke s druhým dieťaťom. Keďže medzi deťmi máme trojročný rozdiel, celkovo som doma už štyri roky. Pred pol rokom nastúpil môj manžel Michal do novej práce, kde je veľmi spokojný a aj po finančnej stránke je to oveľa lepšie. Mišo sa obom deťom vo voľnom čase venuje a aj ku mne sa správa pekne. V žalúdku mi však leží podľa mňa jeho až priveľká náklonnosť k jednej kolegyni.

Nebezpečné sympatie
Keď bol manžel v práci nový, Erika ho zaúčala a pomáhala mu. Je približne v mojom veku, vydatá, s dvomi malými dcérkami. Spomínal ju neustále. A ako by to nestačilo, po večeroch si vymieňali textové správy, prípadne spolu telefonovali. Brala som to tak, že je to len dočasné. Ale už prešlo niekoľko mesiacov a stále to pokračuje. Chodí s ňou na obedy a už sa stalo aj to, že prišiel z práce neskôr, lebo boli na káve – vraj niečo súrne potrebovali prebrať.

Nečakaný výlet
Prekážalo mi to. Mala som pocit, že nám Erika narúša súkromie. Začala som ju neznášať, i keď som ju nepoznala, a žiarliť na ňu. Zrazu prišiel Mišo s návrhom, aby sa naše rodiny vrátane detí a partnerov zoznámili. Preto zorganizovali s Erikou spoločný výlet. Nebolo mi to po chuti, ale išla som. Prvý dojem z nej som nemala zlý. Vidieť, že si potrpí na výzore a aj jej manžel bol veľmi pohľadný muž. Ja som sa bavila hlavne s ním, pretože Michal s Erikou rozoberali stále nejaké pracovné záležitosti, a vrchol bol, keď nám povedali, aby sme išli s deťmi popredu, lebo oni idú na kávu!

Čo na srdci, to na jazyku
Nechcela som robiť scény, ale keď sme prišli domov, už som sa nedokázala ďalej ovládať. Vysypala som na Miša všetko, čo mi prekážalo v súvislosti s Erikou, a nielen na výlete, ale posledné mesiace. „Nemyslím si, že takýto nadštandardný vzťah s kolegyňou je niečo bežné. Mne to ubližuje, pretože ma okráda o čas, ktorý by som mohla s tebou tráviť ja,“ dodala som na záver už miernejším hlasom. Manžel bol počas celého môjho monológu prekvapený. „Prepáč, ale ja som nevedel, že by si to ty mohla vnímať inak, než som ti ja celý čas hovoril. Nikdy som Eriku nebral ako objekt túžby a tak to aj zostane. Práveže som chcel, aby ste sa spoznali, že by si v nej mohla nájsť fajn kamarátku, keďže ona je naozaj dobrý človek,“ dodal.

Kolegyňa má smolu
Od osudného výletu prešli už tri týždne a Michal výrazne obmedzil kontakt s Erikou. Síce ju občas spomenie, ale iba v rámci konverzácie. Už si však večer netelefonujú. Pozornosť venuje mne, ako keby sa mi snažil vynahradiť a napraviť to, čo som mu vytkla. Naozaj ho milujem a nechcela by som ho stratiť. Niektoré ženy totiž vedia byť poriadne mrchy, čo si budeme hovoriť :-).

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 02:11