shutterstock.com
StoryEditor

Naozaj ste verná? Možno máte aféru, o ktorej ani neviete!

17.05.2020, 17:00
Vzťahy
Nemusíte si ľahnúť s cudzím mužom do perín, aby sa váš vzťah otriasol v základoch. Môže sa tak stať oveľa skôr! E-mail sem, esemeska tam. Úsmev, poznámka, spoločný záujem...

Koľké z nás nekompromisne tvrdia, že neveru by nikdy neodpustili? Viac ako polovica. Možno tri štvrtiny. Ale nevera nie je len sexuálny akt s človekom mimo nášho vzťahu. Nevera je aj v hlave. A často sa jej dopúšťame vedome. Veď o nič nejde. A pritom riskujeme to, čo sme si vybudovali.

Aféra číslo 1

Prídete domov, automaticky varíte, periete, žehlíte, robíte s deťmi úlohy, počúvate príhody zo školy a z jeho práce. Umyjete riad, zaháňate potomkov do postele, odmietnete alebo prijmete pohár vína a tešíte sa na to, že si sadnete k počítaču, kde bude určite ON. Nepoznáte ho osobne, možno ani nemáte tú túžbu, no odkedy ste ho našli niekde vo vesmíre sociálnych sietí, ťahá vás to ku kompu stále viac. Lebo sa s ním skvele píše. Lebo laškuje. Lebo má pekné fotky. Lebo je nenásilný. Môžete mu napísať všetky vaše starosti, on ich zhodnotí a niekedy hodí do pľacu aj radu. Smeje sa na vašich roztomilých trapasoch, ktoré si časom aj vymýšľate, v snahe byť rozkošná. Polovicu večerov strávite pri pracovnom stole, s pubertiackym úsmevom na tvári a četujete. Zatiaľ čo váš reálny partner len pár metrov od vás pozerá SÁM správy, ktoré ste kedysi spolu komentovali, SÁM si nasype do misky oriešky, SÁM ide do postele po tom, čo mu poviete, že ešte nie ste ospalá...Pekne krásne sa to rúti k nešťastnému odcudzeniu. Našli ste sa tu? Tak ruky preč od počítačového namotávača, ak vám je váš muž drahý. A pokiaľ bývate nervózna vždy, keď chlapík nie je online, vy sa cítite stratená a premýšľate, čo asi robí, vyhoďte počítač z okna!

Aféra číslo 2

Pracujete v jednom z tých sklenených biznis centier, kde sa to hemží chlapíkmi v oblekoch. Ten zaujímavý robí na šiestom, vy na štvrtom. Už ste si všimli, že po vás pokukuje. Ani on nie je na zahodenie. Zistili ste si, kedy chodí obedovať do kantíny na prízemí. Ste hladná presne v tom istom čase. Keď tam nie je, máte pokazenú náladu. Hlavne preto, že tie nové šatôčky ste si kúpili s tým, že sa mu v nich budete určite páčiť. Aj váš muž ich doma pochválil, takže musia fungovať. Ak sa náhodou ocitnete na spoločnom firemnom evente, búcha vám srdce a potia sa vám ruky. Ale keď sa vám stretnú oči, široko sa usmejete. Večer na tie dve sekundy stále myslíte. Potom ho stretnete náhodou v nákupnom centre. Nezmyselne rýchlo sa vymaníte z objatia svojho muža, ktorý vás práve pozval do kina. Neveriaco pozeráte na to, ako ten kolega tlačí pred sebou kočík a za ruku drží svoju manželku. Trochu pribratú po pôrode. Ani si vás nevšimne. Nie okato. Prosto si nevšíma nikoho, len svoju rodinu. Pomyslíte si, že je to sviniar a máte pokazenú náladu. Pokazíte ju aj svojmu mužovi, ktorý sa tešil po kine na pizzu a sex. Našli ste sa tu? Tak ste potom ukážkový typ ženy, ktorá od dobroty nevie, čo so sebou a ak sa nespamätáte, skončíte sama. Alebo teda, bez toho muža, pri ktorom teraz snívate o kolegoch.

Aféra číslo 3

Povedali ste si, že schudnete. Alebo sa dáte do formy. Behať vás nebaví, lebo bez parťáka sa len prechádzate, na jogu sa necítite dozretá. Tak šup do posilky. Cvičenie s osobným trénerom. Má viac svalov, ako ste tušili, že ľudské telo obsahuje, je snedý, lebo v posilke je aj solárko a na krku má tetovanie. Presne také, aké si chcel dať váš muž kedysi dávno a vy ste ho nekompromisne postavili pred voľbu – kerka alebo ja. Rozhodol sa správne, vtedy ste si to mysleli, ale hľadiac na trénera z bežiaceho pása, začínate pochybovať. Zdá sa vám to sexi. Tréner vás často chváli, častejšie ako ktokoľvek iný. Niekedy mu pochvalu vrátite, teda poviete lichôtku na jeho výzor a on sa tvári spokojne a vždy sa vám absolútne venuje. Zabúdate, že je za to platený. Vychutnávate si fakt, že vás pozná len ako húževnatú ženskú, ktorá chce mať pekné telo, nevie, aké máte náladičky, keď ste doma, nevie, že váš muž máva na večere špargľový teror na pare, a netuší, že mu ostentatívne chytáte bicepsy a hovoríte také to ironické – hmmmmm. Našli ste sa? Tak vám to uľahčíme. Keby ste trénera chytili a chceli by ste ho vášnivo pobozkať, pravdepodobne by to robil tak, aby sa mohol pozorovať v zrkadle. Či je všetko správne napnuté. A robil by to s každou ďalšou klientkou. Na rozdiel od vášho muža. Ktorého by ste mohli vziať na začiatok vášho spoločného chudnutia – na bedminton.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 13:36