pexels.com
StoryEditor

Chcete mať doma šťastného muža? Potom si odpovedzte na týchto sedem otázok

14.05.2020, 12:50
Vzťahy
Je u vás doma všetko v poriadku? Len ten váš je nejaký smutný? Hm. Ešteže nás máte.

1. Kedy ste ho naposledy pochválili?
Lebo by ste mali. Za čokoľvek. Aj za to, že mu napadlo umyť riad, keď vedel, že budete dlho v práci. Lebo je to od neho pekné, aj keď to nie je práve na Nobelovku. Chváľte ho za to, že sa mu niečo podarilo v práci, že dokončil to drevené sedenie pod altánok, že sa o vás stará. Pochváľte mu účes, outfit, ktorý si sám vybral a svedčí mu. Chváľte ho ako milenca, partnera, kamaráta, otca svojich detí... A aby sme nezabudli, treba mu občas len tak, z času na čas povedať, že ho ľúbite, aj vy to potom budete počúvať častejšie. Neberte veci ako samozrejmosť. Poteší ho to.

2. Naozaj je potrebné mu to stále vyčítať?
Opäť a zas zaspal na gauči pred telkou, oblečenie nikdy nedá do koša na špinavú bielizeň, s kamošmi si nedal jedno, ale hneď štyri pivá a neprišiel o hodinu, ale o tri a vysmiaty ako lečo... Zase. A vy ste si ho ráno počkali, pekne nasrdená s pripraveným predslovom ako na Hviezdoslavovom Kubíne. Zase. A načo? Nie je lepšie nechať ho, keď je to raz za čas? Alebo sa zmieriť s tým, že kôš na bielizeň je preňho asi taký pojem ako pre vás imbusový kľúč? Každý sme nejaký... A iný nebudeme. Pre obe strany je lepšie, keď sa s tým človek zmieri. Fakt.

3. Ako často sa milujete?
Ak sa stále upokojujete tým, že veď raz do mesiaca je to O. K., tak vás musíme už naozaj vyniesť z omylu. Nie je. Aj napriek pribúdajúcim rokom z mužových túžob zasa až tak neubúda. Takže ak to stále hráte na skoré vstávanie, bolesť hlavy, kĺbov či ušných lalôčikov, nie je to dobre. Skúste v sebe opäť prebudiť vášeň, niekam si zájdite, aby sa uvoľnila atmosféra... Len to naozaj nezanedbávajte. Je to síce klišé, ale je pravdivé!

4. Prekvapili ste ho v poslednom čase?
Čímkoľvek. Obľúbeným jedlom na večeru, novou bielizňou, kupónom na ochutnávku rumov či jazdu na formule, lístkami na koncert, futbal, hokej, neplánovaným výletom. Je toho veľa a vy sama viete, čo má rád, čo ho poteší, za čo vám bude vďačný. Kamoška minule tajne zavolala na poker k nim domov mužových kamarátov. V piatok večer zazvonili, priniesli pivá a čipsy a mali pekný pánsky večer. Ona sa zdekovala na wellness so sestrou, mužovi dala pusu a povedala, nech si užije. Dobrý nápad, nie?

5. Ste s ním občas sama bez detí?
Vieme, nie je to jednoduché a ľahko sa to hovorí. Ale skončite s výhovorkami, že neexistuje nikto v celej galaxii, kto by vám na pár hodín, raz za pol roka deti postrážil. Poproste napríklad kamošku, ktorej to potom oplatíte. Taká ženská výpomoc. Lebo aj keď ste rodičmi, zaslúžite si byť aspoň na chvíľu len ženou a mužom, užiť si spolu romantiku, dlhé rozhovory, intimitu. Ak si to aj sama neuvedomujete, že to vo vašom vzťahu chýba, lebo veď ste mama na plný úväzok, on môže byť smutný, že naňho nemáte už toľko času. Naozaj to raz za čas treba.

6. Robíte kompromisy?
Že sa každú sobotu musí ísť na rodinný nákup, aj keby tanky padali, a o tom, že on by sa rád išiel s kamošom pozrieť na burzu starožitností nechcete ani počuť? Ale no tak. Choďte sama nakúpiť v piatok alebo sa najesť do reštaurácie. Nemusíte predsa kupovať koreňovú zeleninu do nedeľného vývaru za každú cenu len preto, že to robíte roky, robila to vaša mama, jej mama a vlastne celé generácie. Výnimky sa občas robia a je to úplne O. K. A kompromisy robte aj pri vašich rozdielnych koníčkoch, proste sa jeden druhému prispôsobte – buď tak, že to skúsite aj vy, alebo si nechajte priestor. Aj pri výbere dovoleniek, nábytku, krúžkov vašich detí, všade. Lebo na všetko ste dvaja. Vždy.

7. Naozaj môže za všetko, čo sa vám deje?
Je často prvý po ruke, keď sa niečo nepodarí, to áno. Je vám blízky, nehanbíte sa pred ním dávať najavo emócie v plnej kráse, áno, to tiež. Ale nemusí si preto odniesť vaše nálady, keď cítite krivdu, hnev a nespravodlivosť z celého sveta, ktorá sa práve na vás zosypala v jediný deň. Vám by sa asi tiež nepáčilo, keby na vás spustil sirénu hneď po príchode domov, lebo ho naštval niekto v práci alebo v autobuse. Tiež má všelijaké dni, a keď si to neodnášate vy, prečo by mal on? Ak je to obojstranné, normálne sa o tom skúste porozprávať... alebo sa hecnúť a začať od seba.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 00:13