shutterstock.com
StoryEditor

Navždy sukničkár. Psychológ vysvetľuje, že takýto chlap sa nezmení. NIKDY!

25.02.2020, 18:00
Vzťahy
Sú všade okolo a možno s ním máte aj osobnú skúsenosť. Možno to bol váš spolužiak z výšky, ktorý niečo mal s každou spolužiačkou, alebo kolega, ktorý sa na vianočnom večierku lepí vždy na iný zadok. Alebo je to muž vašej kamošky, o ktorom to všetci vedia, len ona nie. O kom je reč? O chlapoch, čo sa otočia za každou sukňou.

A keby sa len otočili! Oni aj balia, vypisujú, sľubujú hory-doly a nakoniec, keď dosiahnu, čo chcú, zaradia spiatočku. Možno ste takého chlapa kedysi dokonca aj milovali a chceli sa za neho vydať. No potom ste, našťastie, dali na mamu a pochopili, že to nie je dobrý nápad, pretože chronický sukničkár nikdy neprestane loviť. A možno patríte k tým nešťastniciam, ktorým ešte nedošlo, že ten, ktorému ste prišli už na pár aférok, iný nebude. Zatiaľ čo vy doma plačete do vankúša, on má už rozrobené ďalšie dve. Najlepšie bude, keď ten očarujúci fešák, ktorý zlomil vaše srdce a aj desiatim po vás, zostane len peknou (alebo zlou) spomienkou a nikdy si nebudete nahovárať, že práve kvôli vám sa zmení. Nezmení. A ak áno, tak len na chvíľku, pretože títo muži majú väčšinou problém so svojím egom či uznaním zo strany otca. A to sú chyby v programe, ktoré vy len ťažko opravíte. Poďme sa spoločne so psychológom Rolandom Cagáňom sukničkárom trochu pozrieť na zúbok.

Sukničkár – typ 1:
Otočí sa za každou sukňou, všade, kam sa pohne, hľadá „obete“, od žien pýta telefónne čísla – či v kaviarni, v banke alebo na plavárni. Často chodí na rande, má veľa kamarátok, miluje tú hru na mačku a myš. Je skvelý poslucháč, v žene vie vyvolať dojem, že je dokonalá, vie sa skvelo pretvarovať a zahrať na akúkoľvek nôtu. Ide mu však najmä o sex a o to, aby sa žena do neho zamilovala. Kým odoláva, zaujíma ho. Keď podľahne, prestane byť pre neho zaujímavá, udržiava s ňou len príležitostný kontakt. Nemá záujem o trvalý vzťah. Ak sa dozvie, že jeho bývalá obeť si našla partnera a je šťastná, vyvoláva jej, vypisuje a chce ju opäť na chvíľu dostať.
Čo na to psychológ?
Tento typ sukničkára pravdepodobne hľadá zvýšenie svojho sebavedomia. Čím viac lásky, tým väčšia sebadôvera. Žiaľ, je to ako prasknutá nádoba – nikto mu nedokáže zaplniť diery v jeho vlastnom ja. Tým sa vysvetľuje aj panika, keď si jeho obeť nájde partnera – odbudlo z jeho obdivu. Kým nezačne mať rád sám seba, nič sa nezmení.

man cheating shutterstock.com

Sukničkár – typ 2:
Všade, kam sa pohne, loví, často domov prichádza aj s tromi telefónnymi číslami. Pre ženy je šarmantný a sexi, a vie to o sebe. Potrpí si na svoju vizáž a štýl. Ide mu o sex a ani sa tým príliš netají. Nič nesľubuje, sex vyžaduje na prvom rande a s tými, čo jeho čaru podľahli, udržiava častý sexuálny vzťah – má naraz aj 3 – 4 milenky, málokedy jeho vzťahy prerastú do niečoho vážnejšieho a ak áno, krachujú na tom, že partnerke nedokázal byť verný ani chvíľu.
Čo na to psychológ?
Možno to bude prekvapenie, lebo o sex ide všetkým, ale tohto by som odhadol skôr na súperenie s mužmi. Bojuje o prestíž, titul najväčšieho kohúta, asi by sme neprestrelili, keby sme hľadali chýbajúce mužské (otcovské) uznanie. Presexualizované vzťahy môžu byť aj symptómom vyššieho libida a zároveň obavy z blízkosti a skutočnej intimity.

self love shutterstock.com

Sukničkár – typ 3:
Doma má partnerku alebo manželku, dve deti a... stále nejakú milenku. Keď mu žena občas na niečo príde, kajá sa, sľubuje, že to bolo naposledy, no nikdy nie je, a len čo sa situácia upokojí, začne zas loviť, zvádzať a nemá problém poškuľovať ani po manželkinej kamarátke. Milenkám často sľubuje, že od ženy odíde, nemal by však na to srdce ani odvahu.
Čo na to psychológ?
Takýto muž potrebuje vzrušenie a potvrdenie. Je málo zrelý, citovo závislý, silou osobnosti skôr krehký a má nízku emocionálnu inteligenciu. Nevie nájsť spokojnosť, v pokoji bežného života je vystrašený prázdnotou, ktorú nevie uniesť, a preto hľadá impulz energie zvonku, od vzťahu, novej ženy.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
15. apríl 2024 13:49