shutterstock
StoryEditor

Skutočný príbeh: Modeling zo mňa spravil anorektičku, ktorá sa bála piť aj vodu

22.02.2020, 17:00
Vzťahy
Kaylee Chabotová (19) z Kanady vždy snívala o tom, že sa stane profesionálnou modelkou. Keď teda dostala ponuku od newyorskej modelingovej agentúry, neváhala a vydala sa do veľkomesta. Ale v tej dobe ešte netušila, čo všetko ju čaká.

Zo dňa na deň prestala jesť

Dostať sa do agentúry, kde bola napr. svetoznáma topmodelka Naomi Campbellová, bol veľký úspech. A toho si bola Kaylee vedomá. Preto sa rozhodla, že pre svoju kariéru urobí všetko, čo po nej budú požadovať.

Avšak akonáhle priletela, zistila, že nároky sú ešte väčšie, než predpokladala. Chceli po nej totiž, aby počas týždňa mala obvod bokov 85 centimetrov, miesto vtedajších 87.

Už vtedy jej začalo dochádzať, že svet modelingu nebude prechádzka ružovou záhradou. "V agentúre boli úplne v šoku z toho, aké široké mám boky. Podľa nich to bolo neprípustné," oznámila modelka, ktorej sa ich poznámky veľmi dotkli.

V tom čase mala iba pätnásť rokov, a pretože išla slepo za svojím cieľom, prestala zo dňa na deň jesť. "Niekoľko hodín denne som fotila a behala po meste a nejedla som. Začali mi strašne padať vlasy a cítila som sa strašne unavená," pokračovala.

Bola vraj tak slabá, že nebola neskôr takmer schopná stáť sama na nohách. "Mala som dokonca panickú hrôzu z toho, že by som sa mala napiť obyčajnej vody. Toľko som sa bála, aby som náhodou nepribrala," oznámila s tým, že jej vtedy nikto nepovedal, aby s tým prestala.

Predstierala, že je v poriadku

Všetci si vraj mysleli, že len tvrdo cvičí a jedáva zdravo, aby dosiahla vysnívaný cieľ. Spočiatku na ňu boli dokonca pyšní aj vlastní rodičia. "Keď som vyzerala ako kostra, stále som si myslela, že som tučná. A to už moje BMI pritom bolo iba 15,2. O šesť mesiacov neskôr už som nemala silu žiť a povedala som to svojej matke," zverila sa.

"Strašne som si priala byť slávna. Chcela som, aby si ma niekto všímal, aby som bola pre niekoho zaujímavá. Predstierala som teda pred všetkými, že som v poriadku a normálne jem. Ale potom som to na toalete všetko vyvracala," prezradila.

Keď potom v agentúre absolvovala fotenie, všetci z tímu ju chválili, ako je nádherne štíhla a gratulovali jej k úspechu.

Tá ju vzala do nemocnice, kde jej doktori povedali, že to s ňou vyzerá zle a mala by začať jesť. Dokonca jej odporučili, aby sa vykašľala na dráhu modelky. Ale to ju natoľko vydesilo, že začala predstierať, ako sa uzdravuje a rodičov presvedčila o tom, že nie je dôvod s kariérou skoncovať.

"Bola to ako droga. Keď som počula tie slová chvály, bolo to úžasné. V tej dobe som žila iba z kávy a skoro som sa dostala aj do fázy, kedy som brala drogy, ktoré mi pomáhali uniknúť na chvíľu z ťaživej reality," doplnila.

Našťastie si čoskoro uvedomila, že to nie je správne a ide jej o život. Keď teda odchodila svoju poslednú dohodnutú prehliadku, zobrala sa a odletela späť do Kanady. Do New Yorku sa potom už nikdy nevrátila.

"Modeling nie je pre všetkých. Viem, že je veľa dievčat a žien, ktoré sú štíhle od prírody a normálne jedia. Ale kto taký nie je, nemal by sa trápiť," dodala.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 14:38