shutterstock.com
StoryEditor

Skutočný príbeh našej čitateľky: Našla som stratené sebavedomie

05.02.2020, 18:00
Vzťahy
Nie každý sa vie „predať“ alebo byť vždy stredobodom pozornosti. Sú aj takí, ktorí si neveria...

Na strednej škole som bola sivá myška. Nikdy som nahlas nehovorila, čo si myslím, lebo som sa bála výsmechu. A ani čo sa týka vzhľadu, nijako som neoslňovala. Aj napriek tomu som v maturitnom ročníku stretla na jednej diskotéke Emila – žiadny krásavec to tiež nebol. Študent vysokej školy, o 4 roky starší s odstávajúcimi ušami. No ja som sa neskutočne zamilovala. Ani nie po troch mesiacoch som otehotnela.
Zobrali sme sa. Ja som bola doma so synčekom, Emil doštudoval a našiel si dobre platené miesto. Prenajali sme si byt a po dvoch rokoch pribudol do rodiny ďalší syn. Zatiaľ čo ja som sa starala o domácnosť, manželova kariéra rástla. Stal sa z neho riaditeľ pobočky jednej zahraničnej firmy. Žili sme si naozaj nad pomery – po čase sme si postavili dom, chodili na zahraničné dovolenky. Úplne mi uniklo, že z Emila sa stal atraktívny chlap. Odstávajúce uši vyriešil operáciou a telo si začal zveľaďovať v posilňovni. Ja som na seba mala čoraz menej času, pretože starostlivosť o domácnosť, deti aj záhradu bola iba na mne.

Trpké slová od manžela
Emil žil hlavne prácou a aj na spoločné rodinné dovolenky sme chodili už oveľa menej. Keď chalani dospeli, bolo to medzi nami ešte horšie. Ja som bola stále doma, zato počet jeho služobných ciest a firemných akcií sa zvyšoval. „O týždeň budeme mať dvadsiate výročie svadby. Čo keby sme išli na víkend do Paríža?“ nadhodila som v jeden večer, keď bol Emil výnimočne doma. „Pozri, mal som ti to povedať asi skôr, ale ja už k tebe nič necítim. Navyše – dostal som ponuku viesť pobočku v Holandsku, čiže sa tam presťahujem a potrebujem mať vedľa seba reprezentatívnu partnerku, lenže ty ňou nie si.“ Skoro som omdlela. „To mám za to, že som sa celé tie roky starala o deti a tvoje pohodlie?!“ skríkla som. „Prepáč, ale to robia aj iné ženy a pri tom ešte aj dokážu vyzerať príťažlivo,“ dodal.
Nový imidž, nový život
Rozvod bol rýchly a Emil veľkorysý. Síce mi kúpil byt, ale o budúcnosť som sa už musela postarať sama. Rozhodla som sa nájsť si prácu, a to bol moment, keď som si uvedomila, že musím so sebou niečo urobiť. Objednala som sa na masáž, ku kaderníčke, kozmetičke, k vizážistke a po troch týždňoch bola zo mňa atraktívna žena. Získala som miesto asistentky v jednej firme. Obdivné pohľady nových kolegov mi ešte viac zdvihli moje konečne získané sebavedomie. Čerešničkou na torte bolo, keď som stretla Emila a on sa zmohol len na dve slová: „Vyzeráš úžasne!“ Dokonca mi začal opäť dvoriť, ale ja som chcela začať nový život a ten mi po čase priniesol aj partnera, s ktorým som doteraz.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 15:28