shutterstock.com
StoryEditor

Skutočný príbeh lásky: Zamilovala som sa do turistického sprievodcu

29.01.2020, 16:00
Vzťahy
Celé sa to však vôbec nezačalo romanticky, ale veľkým herpesom na pere, pre ktorý som si musela počkať trochu dlhšie na prvý bozk...

Oddych som už potrebovala ako soľ. V práci som sa nezastavila od Vianoc, preto som si letnú dovolenku naplánovala už na koniec júna. Výber padol na Krétu, kam som sa chystala aj s kamarátkou. Rezort nás nadchol, „naživo“ bol ešte krajší ako v katalógu. Už v prvých hodinách sme si všetko obehli a tešili sa, že nás čaká desať dní v raji.

Delegát so sexi pohľadom
Večer sme mali na recepcii hotela prvé stretnutie s delegátom. Erik mohol mať asi o tri roky menej ako ja a na rozdiel od Radky ma najskôr vôbec neočaril. „Nič moc,“ šepla som Radke. Ani neviem kedy, a Erik stál zrazu pri nás: „Dámy, prajem vám príjemný pobyt!“ Bol už celkom pekne opálený na to, že jeho práca delegáta sa ledva začala. „Čo sa ti na Erikovi nepáči – náhodou, má celkom peknú postavu, a tie oči...“ žmurkla na mňa Radka. Už tri roky chodí s Peťom a myslím, že ju tak trochu trápi, keď vidí, ako mne vzťahy nevychádzajú.
Dni plynuli a my sme si užívali slniečko, more a tiež všetky pôžitky pobytu all inclusive. Raz sme sa tak dobre zabávali pri mori, až sme zabudli na večerné stretnutie s Erikom. Napadlo nám to, až keď sme ho videli, ako sa k nám blíži. „Iba som chcel vedieť, či ste v poriadku a či vám nič nechýba,“ usmial sa a zadíval sa na mňa. Keďže som mala vynikajúcu náladu, úsmev som mu opätovala. To som ešte netušila, že už o niekoľko hodín ho budem prosiť o pomoc...

Bolestivý koniec dovolenky
Keď som sa ráno zobudila, na ústach som mala obrovský herpes, ktorý veľmi bolel. Horná pera mi navrela ako kačací zobák. Nikdy som to nemala, preto som nevedela, čo robiť. „Zavolám Erikovi,“ ponúkla sa Radka. O desať minút už klopal na dvere izby. „Prosím, vieš mi s týmto pomôcť? Hrozne to bolí,“ vyrútila som sa naňho bez pozdravu. Chvíľu na mňa pozeral a potom bez slova niekomu telefonoval. „Lekár sa na teba príde o chvíľu pozrieť, idem ho počkať na recepciu.“ Aj tak bolo. Erik prišiel s lekárom a všetko mi tlmočil. Vraj herpes sa mi vyhodil pre nadmerné opaľovanie a keďže pri mori je slnko silnejšie, občas to dopadne aj takto. Dal mi mastičku a zakázal mi až do konca pobytu chytať bronz.

Opäť Kréta
Erik sa chodil každý deň informovať, ako sa mám, a robil mi aj spoločnosť, keďže som sa nemohla opaľovať. Čas sme si krátili rozhovormi ukrytí v tieni hotelovej terasy a ja som si uvedomila, že sa mi začína celkom páčiť. V telefonickom kontakte sme zostali aj po mojom návrate z Kréty a keď sa mu na jeseň skončili povinnosti delegáta, jeho prvé kroky smerovali za mnou. Po dvoch rokoch chodenia sme mali svadbu – hádajte kde... Áno, na Kréte, ale tentoraz som si to už užila bez herpesu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 13:24