shutterstock.com
StoryEditor

Ako často mať v dlhodobom vzťahu sex, aby ste boli obaja šťastní? Odpoveď vás prekvapí!

20.01.2020, 15:50
Vzťahy
Toto zistenie spochybní populárne tvrdenie, že čím viac, tým lepšie.

Aj keď sex nie je všetko, vo vzťahu určite znamená veľa. Ak nefunguje sexuálna stránka v partnerstve, môže sa vzťah otriasať v základoch. Jednoducho v partnerskom spolužití zohráva nepochybne dôležitú úlohu. Medzi ľuďmi koluje tvrdenie, že čím viac sa pár oddáva milostným radovánkam, tým lepšie. Ide o znak toho, že sa naozaj ľúbia a sú spokojní.

Stačí raz za týždeň

Nová štúdia však toto zaužívané tvrdenie odmieta. Zistila, že páry sú najšťastnejšie vtedy, ak sa venujú sexuálnym chvíľkam len raz za týždeň. Výskum naznačuje, že tí, ktorí trávia čas v posteli častejšie, nemajú zo sexu výraznejší prospech - pokiaľ ide o partnerov v trvalom vzťahu, ako píše mirror.co.uk. Prišli na to odborníci z Univesity of Toronto-Mississauga v Kanade.

Vedci analyzovali údaje zhromaždené od viac ako 2 400 amerických manželských párov v troch časových bodoch v priebehu 14 rokov. Páry hlásili väčšiu spokojnosť vo vzťahoch, keď bola ich sexuálna frekvencia raz za týždeň. Častejší sex nemá vo vzťahu žiadne výhody.

„Aj keď je častejšie trávený čas v spálni spájaný s väčším šťastím, pri zvýšenej frekvencii viac ako raz za týždeň už nie je taký významný. Naše zistenia naznačujú, že je dôležité udržiavať intímne spojenie s partnerom, ale nemusíte mať sex každý deň, aby ste ho udržali," povedala vedúca výskumu Dr. Amy Muisová.

Odborníčka upozorňuje, že sa to týka párov, ktoré sú vo vzťahu už niekoľko rokov alebo desaťročí. Výsledky štúdie boli zverejnené v odbornom časopise Social Psychological and Personality Science.

Chcete to obaja?

Na intenzite sexu by sa mali zhodnúť obaja partneri. Dvaja vášniví môžu byť spokojní, aj tí, ktorí si radšej vychutnajú čas pri romantickej večeri. Pokojne si užívajte sex raz za dva týždne, ak to vyhovuje vám i partnerovi a ste tak vo vzťahu šťastní. Nezhoda medzi dvoma ľuďmi, čo sa týka intímnych chvíľ, vie narušiť všetko, o čom ste si mysleli, že je partnerské porozumenie. Neriešte sexuálnu zhodu ako poslednú vec a nebuďte ticho, ak sa vám niečo nepáči. Inak sa môže stať, že vaša otázka bude poslednou bodkou za vzťahom, ktorý sa zdal byť pekný.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 01:32