shutterstock.com
StoryEditor

Takto zistíte, či je muž po vašom boku ten pravý na manželstvo

05.12.2019, 18:00
Vzťahy
Ako zistiť, či sa okolo vás pohybuje budúci otec vašich detí alebo len láska, ktorá onedlho skončí?

Zrejme to máme z filmov, alebo jednoducho to tak už odjakživa koluje medzi ženami. Keď vám pri pohľade na muža naskočia zimomriavky a máte v bruchu „motýle“, je to ten pravý. Je to on, ten spoľahlivý, rodinne založený typ, s ktorým prežijeme celý život. Stačí chvíľa, aj pár sekúnd, počas ktorých prejde okolo vás a vy máte „ten“ pocit a už sa vidíte v svadobných šatách a neskôr obklopená tromi deťmi vo veľkom rodinnom dome na vidieku. Ruku na srdce. Mali ste podobný pocit, keď ste spoznali svojho priateľa? Ak nie, znamená to, že len s ním strácate čas a nie je to ten pravý?

Ste spolu nejaký čas, obaja ste vo vzťahu šťastní. Sexuálny život by vám mohli ostatní závidieť, dokážete sa spolu smiať, ale i riešiť vážnejšie problémy. Jednoducho, tvoríte dokonalý pár. Všetko ide tak ako má a s príchodom Valentína začínate premýšľať, či je to naozaj on, s ktorým chcete po svojom boku zostarnúť. Že by bol ten pravý čas na zásnuby? Ako si však môžete byť isté, že je to ten pravý?

Pomoc a podpora ako dôležitý faktor

Štúdia s názvom The Way We Are Now z minulého roku, ktorý zrealizovala Relate, Marriage Care and Relationships v Škótsku údajne pozná odpoveď na túto otázku. Vedomie, že ste s niekým, kto zdieľa s vami svoje starosti a problémy, je najväčšou známkou toho, že máte po boku správnu osobu, ako píše independent.co.uk. Keď boli respondenti požiadaní, aby vyzdvihli tri hlavné signály toho, že je vzťah medzi dvoma ľuďmi na dobrej ceste a vedie k uzatvoreniu manželského zväzku, najčastejšie identifikovali zdieľanie problémov (50 percent respondentov dali tento fakt na prvé miesto z troch). Na druhej strane nie je to nič výnimočné, keďže každý jeden z nás sa snaží tomu druhému pomôcť a chce, aby sa cítil milovaný a pochopený.

Pozor na tlaky z okolia

Veľké rozhodnutia ako je manželstvo, registrované partnerstvo lebo spolunažívanie v spoločnej domácnosti sú kroky, ktorými dávame najavo, že s partnerom rátame do budúcnosti a chceme viac ako len „vzťah“. Treba však dávať pozor na tlaky, ktoré sa na nás hrnú zo všetkých smerov. Rodina, priatelia, ale aj médiá môžu za to, ako sa momentálne cítime. Ani si to neuvedomujeme, no vštepujú nám určité pravidlá, ktoré by sme mali splniť. Príkladom je vek. Radia nám, aby sme sa poponáhľali s manželstvom, nakoľko tridsiatka sa považuje za „vysoký“ vek. A to už ani nie je reč o založení rodiny, na ktorú je už v podstate v tomto veku podľa nich neskoro. Všetci okolo sa ženia, vydávajú a rodia deti a k vám len chodia zvedavé otázky, kedy už konečne aj vy. Rozmýšľate, že by ste aj vy už mali, keď ostatní, no v skutočnosti sa na to necítite a ste takto spokojné? Robte len to, čo vy považujete za správne. Manželstvo je veľký záväzok, ktorý musíte skutočne chcieť, prehodnoťte to skôr, než to oľutujete.

Čo si treba všímať?

Zamerajte sa na niektoré kľúčové body, vďaka ktorým spoznáte, že je to ten pravý. Môžete sa s partnerom jednoducho porozprávať? Dokážete sa navzájom počúvať? Ak tieto predpoklady spĺňate, mali by ste prekonať aj problémy, ktoré vás vo vzťahu môžu postihnúť. Schopnosť načúvania, vedieť sa o hocičom porozprávať a spoločne vyriešiť nezhody sú veľmi dôležité. Nie je nič horšie, ako keď vás partner vôbec nepočúva. Dobrá komunikácia musí fungovať oboma smermi. Máte rovnaké hodnoty? Nie je reč o maličkostiach, či sa vám páčia rovnaké televízne programy, ale ide o veci, ktoré sú pre vás dôležité. Dohodnete sa vždy spoločne na niečom, alebo jeden z vás musí byť vždy víťaz? Ďalšou veľkou otázkou je, či chcete obaja deti? Čudovali by ste sa, koľko párov uzatvorilo manželský zväzok bez toho, aby sa neporozprávali  o deťoch a nakoniec neskôr zistili, že vlastne chcú obaja rôzne veci.

Vaše rozhodnutie, vaša voľba

Na druhej strane, každý z nás má iné priority. Ak ste stále šťastné a zamilované a neviete si predstaviť život bez svojho partnera a rovnako je to aj z jeho strany, nie je čo riešiť. Nevšímajte si reči okolia, za svojím šťastím predsa stojíte len vy, nikto iný. Je preto na vás, či sa rozhodnete s partnerom na manželstvom zväzku, keď máte na narodeninovej torte 35 sviečok alebo neskôr.   

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 04:11